Култура

MUZIČKO SCENSKA ODA “DESANKI MAKSIMOVIĆ ZA VJEČNOST” SUTRA U DVORANI “PARK”

Predstava “Desanki Maksimović za vječnost – u slavu ženskog srca”, biće odigrana sutra (ponedeljak, 4. novembar) u dvorani “Park”, kao završni program Oktobarskih dana priređenih povodom praznika grada. Autori i protagonisti su Jelena Jovanović Žigon i Ivana Žigon, koja je i režirala ovaj dramsko-muzički spektakl.

Komad posvećen velikoj srpskoj pjesnikinji Desanki Maksimović povodom 120 godina od njenog rođenja, premijerno je odigran u Beogradu, na godišnjicu smrti glumice Jelene Jovanović Žigon, a uslijedilo je više gostovanja u Srbiji i regionu, između ostalih i u našem gradu.

Osim prvakinje Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Ivane Žigon, u predstavi o proslavljenoj srpskoj književnici učestvuju i baletski umjetnici Željko Grozdanović i Malina Stanojković, koji će izvesti „Ples ljubavi koja trijumfuje nad nepravdom prolaznosti“, u koreografiji Ane i Svetozara Krstića. Predstava je posvećena i glumici Jeleni Žigon, čiji unuci Anja Marković i Stefan Žigon dočaravaju djetinjstvo Desanke Maksimović, a o Desanki i Jeleni besjedi glumica Vesna Pećanac.

Muzičko scensku odu “Desanki Maksimović za vječnost – u slavu ženskog srca”, možete pogledati sutra u 19:00 sati u dvorani “Park”.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close