ИздвојеноКултура

MUZIKOM SLAVIMO PRIJATELJSTVO, KULTURU I POVEZIVANJE SA DRUGIM GRADOVIMA

Koncertom prijateljstva koji je sinoć održan u Dvorani „Park“ nastavlja se saradnja Herceg Novog sa Ambasadom Italije u Crnoj Gori, i to  povodom Praznika muzike i u okviru proslave 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Italije i Crne Gore, podsjetio je obraćajući se amabadoru Italije, publici i gostima predsjednik opštine Stevan Katić.

-Večeras u Herceg Novom muzikom slavimo prijateljstvo. Spajamo ono što snažno obilježava život jednog čovjeka i zajednice – kulturno stvaralaštvo i povezivanje sa drugim ljudima, poručio je Katić.

On je  zahvalio ambasadoru Luki Zelioliu i njegovim saradnicima,  Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, koji su Opštinu Herceg Novi i Javnu ustanovu kulture „Herceg Fest“ prepoznali kao pouzdane partnere. Podsjetio je zatim da je Ambasada Italije učestvovala u organizaciji ovogodišnjeg, jubilarnog Praznika mimoze, te da predstavlja važnu podršku Hercegnovskom strip festivalu.

-Razmjena kulturnih programa sa drugim gradovima i državama rezultat je otvorenosti Herceg Novog, zahvaljujući kojoj je kulturna scena našeg grada bogatija, a susreti i saradnja među ustanovama i stvaraocima češći i ozbiljniji. Prepoznati smo kao grad koji predstavlja i promoviše kulture drugih naroda u njihovim različitim izrazima, i to će ostati naše trajno usmjerenje, obećao je Katić.

U sličnom tonu govorio je i ambasador Zelioli Koji je apostrofirao fleksibilnost saradnje  i u takozvanoj „krizi poslednjeg trenutka“ . S obzirom na objektivno odsustvo maestra Begića on je najavio uz italijanskog muzičara Roberta Turina i nastup dekana Cetinjske akademije Bojana Martinović i  Vujadina Krivokapića.

Ambasador Zelioli istakao je da je posebno srećan što i organizacijom ovog koncerta  poštuje obećanje dato predsjedniku Katiću, da će događaji koje će Ambasada  Italije organizovati u Herceg Novom biti još brojniji i kvalitetniji.

 

Publika je koncert ocijenila izuzetno kvalitetnim, a to je na pravi način i nagradila.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close