Нови прича

MZ ĐENOVIĆ: POVEĆANI PRIHODI, ZAVRŠENO UREĐENJE BINE I KROVA DOMA KULTURE

U Mjesnoj zajednici Đenović nedavno je završeno uređenje bine i krova Doma kulture , postavljene su pločice i sređene instalacije u objektu, a povećani su i prihodi. Premda je za nedelju zakazan Zbor građana na kojem će biti izabran novi Savjet i Nadzorni odbor, predsjednik MZ Miloš Bojanić očekuje da će i u narednom periodu biti omogućeno da se započeti i planirani projekti ostvare u cilju budućeg prosperiteta ove Mjesne zajednice.

Kako Bojanić objašnjava za godinu i osam mjeseci povećeni su prihodi  sa 7.000 na 15.000 eura.

– Za godinu i osam mjeseci povećeni su prihodi MZ Đenović sa 7.000 na 15.000 eura sa tendencijom rasta do 38.000 eura,  zahvaljujući dobroj saradnji Mjesne zajednice i lokalne uprave. Prihodi su povećani realizacijom pokrenutih projekata , izgradnjom marine ispod Doma penzionera i valorizacijom drugih potencijala u ovoj mjesnoj zajednici.

Podsjetio je da su zahvaljujući sopstvenim sredstvima  sredili Dom penzionera , prostorije mjesne zajednice, fasadu, a nabavili su i opremu za područno odjeljenje OŠ „Orjenski bataljon“.

-Preko 1.100 eura donirano je gađanima kojima je pomoć bila potrebna. U saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada završena je prva faza javnog parkirališta na magistrali prema Baošiću, u vrijednosti oko 7.000 eura. Uređeno je mjesno groblje, obavljeni su armirano – betonski radovi u prvoj fazi , postavljene ploče, napravljeni odvodi.  Postavljena je javna rasvjeta u četiri ulice iznad magistrale. Urađena je kompletna infrastruktura za postavljanje optikih kablova od priobalne ulice do Autobuskog stajališta na magistrali, na osnovu čega očekuju povećanje prihoda od kirija prema mobilnim operaterima i do 1.500 eura godišnje. Završeno je uređenje bine i krova Doma kulture , postavljene su pločice i sređene su instalacije u objektu. Odlukom  građana Mjesna zajednica je donirala Crkvenom odboru Đenović 10.000 eura za izgradnju kapele.  Pomogli su sanaciju puta u naselju Čokac i iznad kafića Palma do magistrale, podsjetio je Bojanić.

Premda je za nedelju zakazan Zbor građana na kojem će biti izabran Savjet i Nadzorni odbor, Bojanić očekuje da će i u narednom periodu biti omogućeno da se započeti i planirani projekti ostvare u cilju budućeg prosperiteta ove Mjesne zajednice.

-Planirana je izgradnja trećeg puta u Đenoviću za otvaranje novih investicija i prihoda Opštini od građevinskih dozvola za oko 30 urbanističkih parcela. Registrovana je zabilježba postupka u list nepokretnosti u 2017. godini na osnovu   testamenta zadužbine „Nikole Zlokovića“  na  imovinu MZ, čime su stvoreni neophodni preduslovi za „stavljanje“ tereta zadužbine, jer  postoje dvije tužbe protiv Mjesne zajednice od strane NVO Turističkog društva i Vektra Boke, koji sudskim postupkom traže da se uknjiže na tu imovinu Mjesne zajednice, naveo je Bojanić.

Zbor građana će biti organizovan u nedelju u Domu kulture u 18 časova.

Tags

Повезане Вијести

2 Коментара

  1. Djenovic je nekad bilo najljepse mjesto na Rivijeri. Nazalost losom planskom dokumetaciom i urbanizacijom postalo je primjer kako ne treba planirati prostor i graditi. Sto je Budva za Crnogorsko primorje to je Djenovic za Hercegnovsku rivijeru. Kokretani primjeri su Bebina koliba , kasun zgrada kod Pavlovica i kasarna na Prsut krivini. Sprijecite devastaciju Djenovica.

  2. E moj jadovni servis. Treba li ja da vam licno donesem komentar da bi ga objavili. Morate razbit zabokrecinu, kako bi bili interesantniji i konkurentniji. Odoh ja na Radio Jadran. Lezi lebe da te jedem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close