ДруштвоИздвојено

MZ KUMBOR: ZAVRŠENO ASFALTIRANJE I PUTA PORED AZMONTOVOG GRADILIŠTA

U Mjesnoj zajednici Kumbor asfaltirana je i dionica puta od ulaska u gradilište Azmonta do skretanja na Jadransku magistralu.

Radove je izvela firma „Fortis Mont“ iz Herceg Novog, dok je prethodno kompletno asfaltiranje priobalnog puta od Bijele do Kumbora  krajem maja završila kompanija „Carinvest“  iz Radanovića.

Razlog zašto je ovaj dio puta ostao nezavršen je to što je posao bio povjeren dvijema firmama objasnio je predsjednik Mjesne zajednice Kumbor Milan Bošković.

 -Nema više nijedan milimetar asfalta da se postavi.Sve je završeno. Kumborska rivijera  je potpuno spremana za ovu turističku sezonu, uređene su plaže, postavljene nove kante, sav mobilijar i klupe su ofarbene, parkovi su okošeni, a sređene su I zelene površine u zaseocima Miočevići i Đilovići. Kumbor je potpuno spreman za turiste, kazao je Bošković.

U Kumboru je prije nekoliko dana u organizaciji Mjesne zajednice, Crkvenog odbora  i Opštine Herceg Novi počela izgradnja kapele kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog. Mještani su organizovali aktivnosti na izgradnji kapele, dok je lokalna uprava donirala 45.000 eura. Planirano je da će radovi u prvoj fazi trajati do 15. jula, a dobili su dozvolu za gradnju u ljetnjem periodu. Ukupna investicija je procijenjena na 178.000 eura.

Nakon što bude završen prvi dio, pristupiće prikupljanju ostatka sredstava, kako bi se podigao objekat u unutrašnjoj površini od 125 kvadrata i vanjskoj, sa nadstrešnicom, od 130 metara kvadratnih, kako je predviđeno projektom za izgradnju kapele u Kumboru.

Podsjećamo, tokom ljeta će, uz odobrenje Opštine, nastaviti gradnju i kompanija „Azmont“, kao investitor turističkog kompleksa Portonovi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close