ДруштвоИздвојено

МЗ ПОДИ: УРАЂЕНИ ЗНАЧАЈНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима обишао је данас Мјесну заједницу Поди, и упознао се са радовима на изградњи канализационог колектора у насељу Топови, као и санацијом путева и изградњом јавне расвјете у овом дијелу Општине.

-Желим да изразим задовољство што је Мјесна заједница Поди у протеклом периоду  пуно ствари урадила. Желим да  овом приликом честитам  предсједнику Јовици  Мисинезовићу и његовом  тиму,   који посвећено раде  откада су изабрани у Савјет МЗ и што се на њихову  иницијативу урадило у једној од већих  мјесних заједница у Општини Херцег Нови, казао је Катић.

Он је екипи РТВ Херцег Нови изјавио је да су обишли радове на изградњи канализације који су у завршној фази у насељу Топови као и радове  на завршетку тампнирања  дијела пута у насељу Црница , као и радове на тротоару. Видимо  да се у МЗ Поди данас много ради,  као и у осталим дијеловима града,а требамо  да имамо што више радова да би имали развномјерни развој цијеле Општине.

-Подима предстоје веће капиталне инвестиције које смо утврдили на Скупштини да су од јавног интереса. Ускоро ће бити расписан тендер за изградњу  јавне  расвјете од кружног тока у Мељинама, саобраћајницом до изнад кућа Гудеља,  како је предвиђено пројектом. Издата је грађевинска дозвола за ову јавну расвјету, а до сад је на том пољу пуно  урађено у сарадњи са мјештанима и компанијама,  које разводе мреже на Подима, казао је предсједник Катић.

Изградња канализације је у завршној  фази.

-Имамо ситуацију да је задњих годину или двије уложено 300 000 еура у изградњу канализационе мреже, а ускоро ће се радити и сљедећи сличан пројекат да би се  ово питање комплетно ријешило. И пут поред новог Дома за старе је урађен што је битна инвестиција на Подима. У наредном периоду ће ово насеље, постати права оаза када је у питању  урбанистичко уређење комуналне инфраструктуре, оцјенио је Катић.

Урађеним је задовољан и предсједник МЗ Поди, Јовица Мисинезовић.

-На путу у насељу Црница обавља се тампонирање у дужини од 330 метара. Предсједник Општине се слаже да се тај пут споји са Модром плочом, како  би се растеретила Устаничка улица. Мјештани су скупљали средства за уређење пута за Бокино насеље, као и других  путева. У насељу Топови се ради канализација у вриједности 300 000 еура,  након чега би требало да се уреде и прилазни путеви.  У путеве је уложено 40.000, а у тротоар на Ториону 4.000 еура. Преостало је да се уреди пут  код школе и ка скретању за  резервоар, казао је Мисинезовић.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close