Друштво

MZ SUTORINA: UREĐENJE ZOGA, PUTEVA I PROJEKAT SPORTSKOG IGRALIŠTA

U Mjesnoj zajednici Sutorina  realizovani su značajni projekti u organizaciji mještana i lokalne samouprave. Saniran je zog, uređen je put prema selu Lučići, asfaltirano je oko oko 360 metara puta kroz centar sela , ka Tijesnom klancu.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice  Sutorina Bora Lučića, iako se u zadnjoj  godini,  dosta uradilo na infrastrukturnom razvoju sela, ostalo je još mnogo projekata koji čekaju realizaciju:

– Uređenjem zoga, kultog mjesta okupljanja mještana, na kojem  se slave i obilježavaju važni datumi  i događaji za selo, pokazalo se da je postignut  pun pogodak.  Ove godine su proslavili Vidovdan. MZ je podržala izgradnju  kapele u zaseoku Šćepoševići. Saniran  je put od motela Pavlović prema staroj željezničkoj pruzi u Sutorini.  U svakom dijelu sela  uložili smo  ono što je napotrebnije građanima, ocijenio je Lučić.

U Sutorini je planirana  izgradnja  multifunkcionalnog sportskog igrališta,  pored Dnevnog centra, u izgradnji.

– Izgradnjom igrališta  zaokružili  bi cjelinu.  Mjesna zajednica bi prvi put u svom vlasništvu imala sportsko  igralište , a to je od velikog značaja za mjesto,posebno,  za mlade.  Dajemo podstrek  za nastavak uređenja  puta prema  Šćepoševićima,  staroj željezničkoj stanici. U saradnji sa lokalnom samoupravom planiramo da za godinu  saniramo  cjelokupnu  putnu infrastrukturu u ovoj prigradskoj Mjesnoj zajednici.  Obratićemo pažnju i na uređenje područne škole.

Namjeravamo da se  dogovorimo  sa nadležnim u OŠ Dašo Pavičić, o sanaciji njihovog  područnog odjeljenja. U ranijem periodu  OŠ Mirko Lučić je bila najmodernija škola u okruženju, da bi sada oronula, predstavlja  ruglo  i neshvatljivo je kako je Ministarstvo prosvjete dozvolilo da se tako nešto desi, zapitao se Lučić, koji je bio đak prve generacije u toj školi.  Imamo volje i želje da se  urade novi projekti, prvenstveno sanacije puteva  , ukazao je Lučić.

On se  zahvalio  komunalnim  preduzećima i Opštini koja je izašla u susret potrebama Mjesne zajednice i građana. Nastoje  da  kultnim mjestima u Sutorini vrate stari sjaj kako je bio prije 50 godina  i planiraju veće projekte u budućnosti.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close