Култура

NA 21. HAPSu VEČERAS: “DOGVIL” U REŽIJI KOKANA MLADENOVIĆA

“Dogvil” je  pozorišna adaptacija scenarija  istoimenog, antologijskog filma Larsa fon Trira. Režiju  potpisuje Kokan Mladenović.

Predstava je osvojila brojne nagrade a autore  “Dogvila” u suštini  zanima  psihologija izolacije koja  ostavlja duboke tragove na svakog pojedinca u  zajednici koja je izolovana.

Riječ reditelja  Kokana Mladenovića: Iza mirnih porodičnih života stanovnika Dogvila, koji vole da o sebi govore kao o vjerujućim, plemenitim, lokalnoj zajednici odanim ljudima, kriju se mržnja, agresija i netolerancija prema svakom drugačijem načinu mišljenja, voljenja ili ponašanja. Dogvil je, živeći u izolaciji, izgradio svoja pravila…

Predstava Dogvil pravljena je potpuno suprotno od načina mišljenja i funkcionisanja naših tromih i od svog vremena odrođenih teatara. Ona je istovremeno i koncert i mjesto društvene polemike i uzbudljiv pozorišni čin. Uočavajući neuralgične tačke  naših života, pokušavamo da, na sav glas, govorimo i pjevamo o ovom ruglu pogrešne politike, upropašćene kulture i uništene budućnosti jednog grada i jedne države,. kaže Kokan Mladenović

Igraju:Branislav Trifunović, Milica Majstorović, Milica Janevski i Tamara Aleksić.

Podsjela uloga je više nego zanimljiva: Branislav Trifunović igra sve muške uloge,  Grejs igraju Milica Janevski i Tamara Aleksić, a sve ostale ženske uloge igra Milica Majstorović.

Koproducenti predstave su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić. Projekat je podržao Sokoj.

„Dogvil“ na HAPSu večeras u 20 i 30 u Dvorani „Park“

SLIJEDI:

Hercegnovsko pozorište i Herceg fest pozivaju vas i na naredni program na 21. Hercegnovskim aprilskim pozorišnim svečanostima:  Veče posvećeno Draganu Nikoliću,  velikom glumcu,  ali i njegovom pripadanju Herceg Novom, Rosama, Tivtu, Boki Kotorskoj, njegovim drugovanjima i plovljenjima… (12. april, u Dvorani „Park“ u 20 i 30)

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close