Друштво

NA DEBELOM BRIJEGU REKORDNA ZAPLIJENA – 28 KILOGRAMA HEROINA

Skoro 28 kg heroina koji na narko tržištu vrijedi oko dva miliona eura  otvkrili su carinski i policijski službenici  na prelazu Debeli brijeg,  navedeno je danas u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Heroin je kako je saopšteno otkriven  u putničkom motornom vozilu, i to je rekordna zaplijena heroina u našoj državi. Lica koja su prevozila heroin, sa namjerom da ga preko naše države prokrijumčare u jednu zemlju Evropske unije, su lišena slobode , a riječ je  o dvojici državljana Albanije,  Emilianu Arifi i Andi Metanu.

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug su sinoć oko 20.20 časova, na GP Debeli Brijeg, na izlaznoj traci prema Republici Hrvatskoj, zaustavili vozilo marke „Peugeot“, albanskih registarskih oznaka. Izvršili su pretres vozila i uz pomoć specijalne kamere posumnjali na mogućnost pokušaja krijumčarenja droge. Specijalnim iglama, koje su namijenjene za takvu vrstu pregleda, u šupljini između motora i instrument table pronašli su  39 pakovanja pravougaonog oblika, sa sadržajem tvrdo presovane praškaste materija tamno braon boje, za koju se posumnjalo da je opojna droga heroin.Heroin je oduzet i predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a ova dva lica su potom lišena slobode.  Heroin je upućen Forenzičkom centru radi sprovođenja potrebnih vještačenja, kojima će se, između ostalog, utvrditi i stepen čestoće, a pretpostavlja se da se radi o heroinu veoma visokog procentra čistoće. Osumnjičeni će  uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/02/dro1.png’ title=” title_color=” title_tag=”]

Enter text here

[/image_with_text]

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close