Друштво

NA EKSKURZIJI I MALI MATURANTI OŠ „MILAN VUKOVIĆ“

Septembar i početak oktobra uvjek su u znaku  ekskurzija, i malih i velikih maturanata. Prethodnog mjeseca putovali su đaci završnih razreda škole na Toploj i u Bijeloj, potom i iz Zelenike, a danas i mali maturanti Osnovne škole „Milan Vuković“.  Oni će tokom sedmice obići  obići brojne kulturno istorijske znamenitosti u Crnoj Gori i  Srbiji.

Na petodnevno putovanje jutros je krenulo 94 učenika završnog razreda savinske škole u pratnji tri nastavnika. Planom je predviđeno po jedno noćenje na Zlatiboru i u Novom Sadu, a dva u Beogradu, informiše Željko Bojović, direktor škole:

– Maturanti će danas  obići manastir Moraču, Biogradsko jezero i Mojkovac, a potom manastir Mileševa i Zlatarsko jezero na putu ka Zlatiboru.  Prilikom boravka u Novom Sadu i Beogradu obići će brojne spomenike kulture među kojima su Petrovaradinska tvrđava i Kalemegdan. U povratku će zastati u Pljevljima gdje će djeca imati priliku da obiđu manastir Svete Trojice i Husein pašinu džamiju, kazao je Bojović.

Povratak u Herceg Novi planiran je u petak, 7. oktobra u večernjim časovima. Osim ekskurzije u Osnovnoj školi „Milan Vuković“ pripremili su za sutra proslavu Dana škole. Svečanost je zakazana za  18 sati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close