ДруштвоИздвојено

NA FAKULTETU ZA MENADŽMENT DODJELJENE DIPLOME SEDMOJ GENERACIJI STUDENATA

Svečana dodjela diploma sedmoj generaciji studenata, u sva tri nivoa obrazovanja, organizovana je danas na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom. Ova visokoobrazovna ustanova iznjedrila je 80 diplomaca u prethodnoj studijskoj godini.

Fakultet za menadžment je od početka bio poseban i drugačiji, a od tada je osnažen i razvijeniji u svakom smislu. Brojni su planovi koji očekuju akademski i studentski kadar na daljem putu, a najvažniji segment je odnos prema studentima, kazala je na početku dekan doc. dr Irena Petrušić.

-Akademski kadar pruža nesebičnu podršku i daje vjetar u leđa i to čini najveću prednost našeg fakulteta u odnosu na sve ostale. Složićete se i da ime Fakulteta za menadžment ime koje djelimo svi na isti način, mi koji ovdje radimo i vi koji ga nakon završetka fakulteta nosite sa sobom. Zato je na vama, dragi studenti, velika odgovornost za sliku o njemu, sliku koja će i vas pratiti kroz čitav život, a mi ćemo se truditi da se naš brend razvija i podrži uspjesima i kvalitetom, da ga ponosno nosite i da se ponosite što ste završili upravo ovaj fakultet. Ponoviću po ko zna koji put da je temelj važan, a vi temelj sada imate. Ne zaboravite ostati dobri ljudi, vratiće se! Vjerujte u sebe onako kako mi vjerujemo u vas! Čast mi je i zadovoljstvo što sam imala priliku sve vas upoznati!, kazala je dekan doc. dr Irena Petrušić.

Ona je podsjetila da je Fakultet za menadžment među prvima dobio akreditaciju za licencu za oganizovanje studija po modelu 3+2, uz posebne pohvale koje su im tada upućene iz Ministarstva prosvjete i Agencije za kontrolu i obezbjeđivanje kvaliteta visokog obrazovanja.

-Fakultet participira u sedam COST projekata i aplicira u dva ERASMUS plus, jedan sa Univerzitetom iz Beograda a drugi sa Haaga Helia univerzitetom iz Finske. Ostvarujemo saradnju s visokoškolskim institucijama iz NR Kine o čemu svjedoči i nedavna posjeta ambasadora Fakultetu za menadžment, prilikom prve zvanične posjete Herceg Novom. Učestvujemo u nizu projekata pod pokroviteljstvom ministarstava prosvjete, nauke, rada i socijalnog staranja. Odličnu saradnju imamo sa Opštinom Herceg Novi, prije svega kroz sufinansiranje sportista PVK Jadran, KK Primorje i ŽOK Albatros. Izdavač smo knjige dr Luke Uskokovića, u pripremi je treći broj studentskog časopisa „Menadžer“ koji priprema naš Studentski parlament, kazala je dekan doc dr Petrušić.

Studentima je čestitao i prodekan za nastavu prof dr Nikša Grgurević i istakao da je znanje jedini neograničeni resurs i način da se savladaju nepravde koje će se sigurno javiti na tržištu rada.

-Dobijanjem diplome stekli ste ulaznicu za svijet znanja i vještina koji će od vas napraviti uspješne menadžere u različitim oblastima, ali samo ako se budete kontinuirano usavršavali. Znanje je jedini neograničeni resurs i što više budete učili, više vrata će vam se otvoriti. Već sutra ćete se susresti sa neprilikama na tržištu rada koje su izražene kroz brojne devijacije počev od nepotizma, hiper produkcije pogrešnih kadrova, zapošljavanje kroz različite uticaje interesnih lobija, veze, različite vrste partijskih kadriranja… Sve to ne treba da vas poljulja i obeshrabri jer vaša jedina preporuka za posao treba da budu vaša znanja i vještine, a nikada veze i partijske knjižice, jer to je jedini pravi put koji vas vodi u red najboljih. Želim vam da, prije svega, budete dobri ljudi sa jasnim stavom kako u životu tako i u poslu. Vama pripada važna uloga svojim usavršavanjem i vrijednim radom iskorjenite neznanje i improvizacije sa kojima se susrećemo svakodnevno i da pokažete da se samo radom i znanjem naše društvo transformiše u uređeno društvo sa odgovarajućim institucionalnim okvirom koji će nas svrstati u red razvijenih, kazao je prof dr Grgurević.

Poruku je kolegama uputio i Siniša Tomašević, student magistarskih studija i predsjednik studentskog parlamenta.

-Godina za godinom bila je teška. Bilo je neprospavanih noći, nerviranja, ali sada možete da uživate u plodovima svoga rada. Mi smo ti koji predstavljamo budućnost zemlje i studenti su ti koji mjenjaju svijet, kazao je Tomašević.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, a u programu su učestvovali članovi hora Muzičke škole i dirigent Jovana Ražnatović, te profesorica harmonike Bosiljka Kulišić Čavić.

Čestitamo diplomcima!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close