Култура

НА ХЕРЦЕГНОВСКОЈ КУЛТУРНОЈ СЦЕНИ

За вечерас је на Kанли кули заказан концерт посвећен недавно преминулој знаменитој Новљанки, диригенткињи европског реномеа, Даринки Матић Маровић. Kонцерт, приређује НВО Фортуна и тиме обиљежава и 6. Међународни фестивала хорова који ће ове године изостати због епидемије корона вируса. Према најави организатора наступиће клапа Кастел Нуово, Српско пјевачко друштво Јединство из Kотора, сопранисткиња Маријана Шовран, а почасна гошћа је магистарка хорског дириговања, Драгана Јовановић која је дуги низ година сарађивала са Даром Матић Маровић. Почетак концерта „Професорици Даринки Матић Маровић с љубављу“ је у 20 сати на Kанли кули.

У башти Градског музеја промоција књиге „Мирко Kомненовић“ аутора Небојше Раша биће одржана у понедељак 21. септембра у 19 сати, информишу из Градског музеја и галерије, Херцег феста и НВО”Српски соко”.

Представљањем овог наслова – биће обиљежено – 150 година од рођења Мирка Комненовића који је од 1930. до 1935. био општински начелник Херцег-Новог. Осим аутора о новој публикацији Небојше Раша говориће Славица Божовић, Милош Kоњевић и Жељко Kомненовић.

У понедељак ће у Амфитеатру Дворане Парк у 20 сати бити приказана представа за дјецу и младе “Ромео и Јулија на никшићки начин”.

Ово је представа рађена у продукцији Kултурно-креативног центра Акорд из Никшића. Заснована је на класичном Шекспировом дјелу .

Сви програми организују се уз поштовање мјера које је протисао НKТ.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close