ДруштвоСпортТуризам

NA OKUPU STO MOTO KLUBOVA, POHVALE ZA ORGANIZACIJU I PREDLOG DA SE TRAJANJE MEĐUNARODNOG MOTO SKUPA PRODUŽI

Međunarodni moto skup, u organizaciji Mc Kruzer, koji okupio je preko 100 moto klubova iz čitavog regiona biće završen danas. Nakon jučerašnjeg uvijek atraktivnog  defilea gradom od Igala do Meljina pa nazad do ušća Sutorine, u kome je učestvovalo 300 motora, sinoć  je učesnike pozdravio predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović koji je kazao da je značaj ovog događaja izuzetno veliki, između ostalog jer se  manifestacija  održava na izmaku turističke sezone, pa  daje  doprinos  njenom produžetku.

-Sa druge strane, mogu da kažem da sam impresioniran brojem učesnika i organizacijom. Zaista mogu da odam priznanje organizatorima i izrazim veliko zadovoljstvo što već šesti put, što je   jedna impozantna tradicija za Herceg Novi, imamo priliku da priredimo  ovako značajan događaj za naš grad. Ja lično vidim  veliku perspektivu ovog događaja i moramo zajednički da radimo  na njegovom unapređenju i još boljoj organizacijini, prije svega u smislu dužeg trajanja. Vidim da imamo dobre pretpostavke da radimo na tome da ovaj dogadjaj produžimo na minimum sedam dana. Siguran sam da imamo jako dobru osnovu i sada treba  kreativno da radimo i unaprijedimo ovo što imamo, kazao je Bigović.

Najviše bajkera stiglo je iz bivših jugoslovenskih republika Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i naravno  iz moto klubova u Crnoj Gori.
Prema riječima pr Mc Kruzer Dragane Vlaović,iako moto skup zvanično traje tri dana, gosti su počeli da pristižu prošle sedmice.
– Mi smo očistili teren za kamp koji je besplatan, ovdje smo na plaži i svi uživaju. Trudimo se da svake godine budemo što bolji domaćini. Organizovane su   i bajkerske igre i zaista se trudimo da bude zabavno i da je dobra atmosfera, kazala je Vlaović.
Domaćini su dodjelii i specijale nagrade.
Nagradu za najstarijeg bajkera dobio je Milijan Živković iz moto kluba “La moto” iz Lazarevca, koji je rodjen 1948. godine. Nagradu za najhrabrije, dobili su otac i sin Žile i Nikola koji su stigli na motoru Sprint princ 125 kubika.  Ova nagrada se dodjeljuje onima koji su vozili motor jako male snage a prešli su dug put. Iz Lapova do Novog nagrađeni su prevalili 500 kilometara. Nagrada za najdužu pređenu kilometražu, cijelih  1450 kilometara, pripala je Branislavu i Vladu iz  Slovačke. Nagrada za najstariji motor pripala je Jeleni Jovanović iz Jagodine. Riječ je o motoru Moto guzzi Falcone iz 1973 godine.
Jelena je prije  samo 10 dana dobila dozvolu, a u izjavi za naš Radio i Portal  kaže da je motor super ali  malo teži ženama za vožnju:
-Do sada sam na moto skup dolazila sa suprugom , a sad sam stigla sa svojim motorom. Sviđa mi se što ovaj moto skup internacionalnog karaktera. Ja sam ovdje po treći put i upućujem  sve pohvale za organizaciju.
I na šestom moto skupu organizovani su uz ostale programe i rok koncerti. Nastupili  su The greate spirit iz Sremske Mitrovice , Supermensi iz Šapca,  Falcons iz Rume i Krugovi u žitu iz Trebinja.
Pokrovitelj manifestacije su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija.
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close