ДруштвоИздвојено

NA POMOLU RJEŠENJE ZA ŠKOLU U IGALU- AKO INSTITUT USTUPI DJEČIJE ODJELJENJE, MINISTARSTVO ĆE GA REKONSTRUISATI?

Na Fb stranici Škola Igalo – roditelji  preuzet je tekst s dobrom viješću koja nagovještava mogućnost rješenja problema sa organizovanjem nastave u područnom odjeljenju OŠ “Dašo Pavičić” u Igalu, čime bi se izbjeglo preselenje djece u školu u Sutorini.

U tekstu je između ostalog navedeno da je Ministarstvo prosvete zatražilo  od Odbora direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ da razmotri mogućnost trajnog prenošenja vlasništva nad Dječjim odjeljenjem OŠ „Dašo Pavičić“ ili da im se objekat da na dugorično korišćenje, ne kraće od 10 godina.

Ukoliko  Odbor direktora,  prihvati  inicijativu, Ministarstvo bi  vrlo brzo rekonstruisalo objekat koji je procjenjen kao nebezbjedan  pa onda  đaci ne bi morali da  trajno  presele iz Igala u područno odjeljenje u Sutorini, što njihovi roditelji odbijaju.

Ukoliko je nemoguće da se vlasništvo trajno prenese, ministar prosvjete Damir Šehović je predložio i da im se objekat da na dugorično korišćenje, ne kraće od 10 godina, a koji bi oni sanirali u najkraćem mogućem roku“, potvrđeno je „Vijestima“ u Institutu gdje u Odboru direktora Vlada ima većinu.

Iz Ministarstva prosvete, kako je u tekstu navedeno, kazali su  da “Ministar radi na iznalaženju rješenja koje bi obezbijedilo sigurnost djeci, ali i bilo na fonu zadržavanja škole u Institutu, ako to bude moguće, jer bi to olakšalo situaciju i učenicima i roditeljima i upravi škole“.

Sa roditeljima je nedavno razgovarao  i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, i predložio da se Dječije odjeljenje iskljiži iz vlasništva Instituta, preknjiži na Ministarstvo prosvete, pa ako to bude urađeno obećao da će i Opština finansirati sanaciju objekta.

U Dječijem odjeljenju Instituta  – područno odjeljenje OŠ “Dašo Pavičić” radi već tridesetak godina, a brojne najave gradnje Igalu  neophodne osnovne škole nisu za to vrijeme realizovane.

Fotografija: PrtScFb škola Igalo – roditelji

 

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close