ДруштвоИздвојено

NA PRODAJI I PREOSTALA IMOVINA BRODOGRADILIŠTA BIJELA – POČETNA CIJENA 3, 6 MILIONA EURA

Preostala imovina Jadranskog brodogradilišta Bijela procijenjena je na 3, 6 miliona eura a stečajna uprava preduzeća objavila je danas novi tender za njenu prodaju.

U devetom javnom pozivu ponuđena su dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760. 914 eura odnosno 393.012 eura. Početna cijena  kancelarijskog namještaja i opreme, koji se prodaju kao cjelina sa poslovnim prostorima, je  29.079 eura.

Na prodaju su ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od 525. 300 eura i Hammelman pumpa sa opremom za 31. 795 eura. Prodaje se i zemljište u Bijeloj,  površine 7. 947 m2 sa započetim objektom, po početnoj cijeni od 1,42 miliona eura, kao i parcela površine 241 m2 po početnoj cijeni od 379.847 eura.

Prodaje se i stambeni prostor u zgradi u naselju Topla u Herceg Novom, po početnoj cijeni od 51. 322 eura.

Kupcima su ponuđene i zalihe alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda, čija je knjigovodstvena vrijednost evidentirana u iznosu od 617.669 eura, odnosno 532. 009 eura.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pismenih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 18. juna do 11 sati. Njihovo otvaranje zakazano je u 11 : 45 h.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Uslovi za otvaranje ponuda biće ispunjeni ukoliko do navedenog roka bude dostavljena makar jedna. Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima posljedicu gubitak uplaćenog depozita. Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close