ИздвојеноСпорт

NA ŠKVERU SVEČANO OBILJEŽENO 70 GODINA OD OSNIVANJA JEDRILIČARSKOG KLUBA JUGOLE GRAKALIĆ

U prisustvu velikog broja zvanica, na Škveru je svečano obilježeno 70 godina od osnivanja Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” Herceg Novi. U uvodnoj riječi predsjednik Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” Predrag Vukčević, podsjetio je prisutne, da je klub u svojoj bogatoj istoriji prošao uspone i padove, imao odlične rezultate uspjehe i ostvarenja.

-Ponosan sam na ovaj jubilej. Naš klub je održao pozitivan duh i viziju sa početka. Nije lako, bilo je i teških perioda ali mi punim jedrima nastavljamo naprijed, poručuje Vukčević.

Posebno priznanje, za doprinos u razvoju kluba, Vukčević je uručio predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću.

-Jedriličarski klub “Jugole Grakalić” već 70 godina baštini tradiciju jedrenja u našem gradu. Osnovan kao Brodarsko društvo “Jugole Grakalić, ovaj klub do danas predstavlja temelj, razvoj i očuvanje jedrenja, ne samo u našem gradu, već u cijeloj Crnoj Gori. Od osnivanja kluba rad, entuzijazam i ljubav prema jedrenju se ne smanjuju. Zahvaljujući ovome klubu, naš grad je upisan u svjetske jedriličarske knjige. Herceg Novi ima olimpijca Milivoja Dukića i odlično organizovan klub, koji je sa svojih 70 godina još uvijek mlad, pesperktivan i spreman da niže nove uspjehe. Naš je zadatak i obaveza da dajemo punu podršku JK “Jugole Grakalić”, rekao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Ispred pionira jedrenja u Herceg Novom govorio je najstariji član kluba Đuro Musić, koji je prisutne pozdravio i upoznao sa istorijatom nekada Brodarskog društva a kasnije Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”.

Posebno priznanje od strane JK “Jugole Grakalić” dobio je Milivoj Dukić, reprezentativac Crne Gore.

-Ovo je veliki jubilej i čast je biti dio ove proslave. Zahvalnost svima, što su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju. Nadam se, da ćemo još puno puta imati razloga za slavlje. Mirno more, poručuje Milivoj Dukić član JK “Jugole Grakalić”

Posebna priznanja od strane kluba, dobili su Aleksandar Bajković, dugogodišnji sekretar kluba i Mirko Vučković trener JK “Jugole Grakalić”.

-Srce mi je puno večeras, izuzetno sam srećan i ponosan na sve nas, na klub, na jedriličare, na rezultate koje smo ostvarili i ostvarujemo. Punih je dvadeset godina kako radim sa djecom na Škveru. Čestitam klubu veliki jubilej i zahvaljujem svima na velikoj podršci koju su mi ukazali, kazao je Vučković za naš Radio, nakon dobijanja priznanja.

-Zahvalnice za dugogodišnju uspješnu saradnju dobili su JK”Lahor” Kotor, JK “Jovo Dabović” Baošić i JK “Delfin” Tivat, kao i Lučka kapetanija Kotor.

U divnom ambijentu restorana “Paluba”, prisutni su uživali u video projekciji dokumentarnog fima, “Jedra Novoga” u režiji Stevana Koprivice, o istorijatu JK “Jugole Grakalić”, ljubavi i posvećenosti prema ovom sportu.

Za kraj manifestacije, klub se okrenuo svojoj budućnosti, svojim mladim članovima, koji će, poput Dukića, Mirkovića, Rašovića, Kekovića, Pušića, Vujovića, Sterniše, Ćetkovića, Koprivice, Šukovića i mnogih drugih, jedriti svjetskim morima i donijeti radost svima nama.

 

 

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close