ДруштвоИздвојено

NA TAKMIČENJU KARIĆA “KAROTRC 2019” ČAK 65 EKIPA

Druga trka karića „KAROTRC 2019“ , u organizaciji NVO Maškare, biće održana u subotu (16. mart) i okupiće oko 100 takmičara u 65 ekipa.

Trka karića je jedinstvena manifestacija na ovim prostorima sa sve više učesnika i pažnje javnosti. Start trke je planiran kod Gradske kafane u 12:00 sati, a finiš na Škveru, kod kafića Citadela, pred spomenikom osnivača grada -Tvrtka. Dužina staze je 700 metara, a takmičenje će se odvijati u kategorijama: jednosjed, dvosjed i trosjed.

Iz NVO „Maškare“ obavještavaju takmičare da će prijava na startu, kod Gradske kafane, početi u 9:00 sati i trajati do 10:30, nakon čega će početi slaganje takmičara za probnu/trening vožnju koja je predviđena za 11:00h. Probna vožnja će biti obavezna za sve takmičare. Takmičari će se puštati na pola minuta u probnoj vožnji, a po završetku, vozilo organizacije će sa Škvera kariće vratiti na start. Nakon toga se po kategorijama slažu startne pozicije takmičara.

U 12:00 sati počinje takmičenje za prva 3 mjesta u kategoriji K1-jednosjed, gdje će se 39 takmičara boriti za najbolje vrijeme.

U 13:00 sati počeće takmičenje za prva 3 mjesta u kategoriji K2-dvosjed, gdje će se 22 ekipe, odnosno njih 44 boriti za najbolje vrijeme.

U 14:00 sati počinje takmičenje za prvo mjesto u kategoriji K3-trosjed,  u kojoj su 4 ekipe, odnosno 12 takmičara koji će se boriti za prvo mjesto.

-Takmičari će se puštati na 1 minut razmaka u svakoj kategoriji. Po završetku će kod spomenika Tvrtku za takmičare i goste biti pripremljena bokeška pašta šuta. Dok se budu sumirali utisci trke, organizacioni tim će sabrati i posložiti vremena, nakon čega će biti proglašenje pobjednika. Svakako, biće nagrađena najatraktivnija vožnja, najmaškaraniji karić, najoriginalnije ime ekipe, najstariji takmičar i najsporiji takmičar, objašnjavaju organizatori.

Novčane nagrade u K1 kategoriji su, za prvo mjesto 100 eura, drugo 70, a treće 50 eura. U kategoriji K2 prvo mjesto biće nagrađeno sa 200 eura, drugo 100, a treće 70 eura. U kategoriji K3 pobjednik će biti nagrađen sa 200 eura.

Pokrovitelji  takmičenja „Karotrc 2019“ su Opština Herceg Novi, gradska Turistička organizacija,  JUK Herceg  fest.

-Zahvaljujemo se Novljanima i svima koji će nas podržati u subotu. Pozivamo vas da dođete, navijate za vaše favorite i da se dobro zabavimo. Srećan nam 50. Praznik Mimoze, poručuju organizatori, NVO „Maškare“.

Trku su pomogli:  Carine, Val Gojković, Krušo niskogradnja, Katunjanin, Reklame Svijet, Citadela, Kaza Igalo, Blue line, Posto giusto, lokal Kafe, Šeki Nautilus, picerija Motiv, Verige 65, butik Mat star Meljine, Pizzaroti, Gradska kafana, konoba Škver, Lobelija, Lavlux, marina Zelenika, Jokina kužina, konoba Feral, Triatlon klub X, AMSK Podi, Auto servis Prlainović, Auto servis Bery brothers.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close