ДруштвоИздвојено

NA TRGU MARŠALA TITA MJEŠOVITI CENTAR SA PODZEMNOM GARAŽOM

Opština Herceg Novi raspisaće ove sedmice tender za izgradnju mješovitog centra sa podzemnim garažama na Trgu Maršala Tita. Vrijednost investicije je oko tri miliona eura, a lokalna samouprava gradiće je iz svojih sredstava na trgu ispred zgrade Opštine.

Riječ je o jednom od 15 projekata koji su dio mape investicija, nedavno predstavljene javnosti. Predviđeni objekat biće ukupne površine 4.000 m2 sa 150 parking mjesta, poslovnih sadržaja i trgom koji će biti u nivou Njegoševe ulice. Planirane su dvije  podzemne i jedna nadzemna etaža.

-Na dijelu garaže će biti jedan lijepi trg. Naša intencija je da se na tom budućem trgu postavi spomenik Mirku Komnenoviću, zaslužnom gradonačelniku Herceg Novog iz prethodnog perioda. Za spomenik je urađeno idejno rješenje kroz javni konkurs koji je bio raspisan u prethodnom periodu, rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić prilikom prezentacije mape investicija.

Podsjećamo da projekat poslovnog centar sa garažama postoji već duže od 10  godina.  U organizaciji Agencije bio je raspisan međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja, a na osnovu pobjedničkog rješenja koje je dao arhitekta Branislav Gregović, rađen je i glavni projekat.

Da je problem parking prostora u Herceg Novom veliki potvrdila je i studija Agencije za izgradnju i razvoj rađena prije tri godine kada je zaključeno da je u široj gradskoj zoni potrebno 8.167 parking mjesta u toku najvećeg opterećenja. U Herceg Novom je trenutno oko 1.100 parking mjesta koja su u nadležnosti “Parking servis Herceg Novi ” i još oko 1.500 kojima raspolažu privatnici. Kako su nedavno saopštili iz preduzeća „Parking servis Herceg Novi“ pokrenuta je procedura za dobijanje UTU slova za izgradnju garaža na lokaciji kod rent a vila na Škveru i parceli između “Floride” i “Volija” u Meljinama.

U toku je izrada nove Studije saobraćaja, koja bi trebalo da riješi mnoge nedostatke u saobraćajnoj komunikaciji, infrastrukturi i parkiranju kroz hercegnovsku opštinu.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close