ИздвојеноКултура

NAJAVLJENO NOVO 15. IZDANJE GUITAR ART SUMMER FESTA U HERCEG NOVOM – “OĐILA” NA KANLI KULI

Porodica Guitar art festivala  dobila je novog člana, uz beogradski Guitar art fest i hercegnovski Guitar art summer fest  osnovan je i Giutar art winter fest  i započeo   4. januara koncertom kultne jugoslovenske grupe Ođila, koja  brižljivo njeguje onaj temperamentni i sjetni, pun emocija , autentični  ruski  i romski  zvuk – za koji kažu da je melodija duše. Kao i beogradski i hercegnovski i  kopaonički Guitar Art Winter Fest  je sasvim poseban  koncept muzičkog festvala koji ima za cilj da predstavi poznate klasične, džez, flamenko, etno i pop muzičare iz regiona i Evrope. Programi na Kopaoniku koji će biti nastavljeni  5. februara koncertom kvarteta  Nemanje Nikolića  i najpoznatijim numerama  Dizni muzike, a potom i nastupom kvarteta  akustičnih gitara “40 Fingers” koji je planiran 1. marta,  prilika su za odličnu promociju hercegnovskog Guitar art summer festa koji će biti organizovan od 15. do 20. avgusta

Nedavno je direktor  festivala Boško Radojković predstavio program ovogodišnjeg izdanja jednog od omiljenih hercegnovskih festivala  na sastanku sa predsjednikom grada Stevanom Katićem, predstavnicima lokalne Turističke organizacije, Herceg festa i  RTV Herceg Novi.

Najavljeno je da će gosti Guitar art summer festa  na otvaranju, na Trgu Mića Pavlovića u Starom gradu  biti  članovi kvarteta „ 40 Fingers“ iz Italije, zatim Minneapolis Guitar Quartet i Linda Chateterton iz Sjedinjenih američkih država, iz Srbije stiže Ođila i taj koncert je kao spektakl planiran na Kanli kuli. U Starom gradu nastupiće potom  Dragan Nikolić Quartet koji takođe stiže iz Srbije. Iz Portugala su učesnici   Marco Rodrigues i Mannuel de Oliveira. Gost iz Njemačke biće Hubert Kappel,  a na Gitarskim integracijama, na zatvaranju festivala nastupiće  najbolji studenti i učenici klasične gitare iz Crne Gore.

Ovako koncipiranim programom i promocijom i na beogradskom GAF koji će biti organizovan 0d 10. do 15.  marta pod sloganom “Rapsodija”,  hercegnovski  GASF potvrđuje da je  proteklih godina tokom kojih je održano više od stotinu koncerata muzičara iz više od 40 zemalja svijeta stekao respektabilan kvalitet koji i dalje brižljivo njeguje i nesumnjivo razvija.

Novost na ovogodišnjem izdanju GASF biće “Herceg Novi Guitar day”  manifestacija koja će promovisati  programe na različitim lokacijama u gradu.

Neće izostati ni već tradicionalni programi : majstorske radionice, izložba Guitar visual art u galeriji “Sju Rajder” i Midnight Guitar art caffe.

fotografije:GAF

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close