Друштво

NAJAVLJENO TRADICIONALNO PLIVANJE ZA BOGOJAVLJENSKIM KRSTOM NA ŠKVERU

U organizaciji crkvenih opština Herceg Novi i VK „Jadran Veterani“ i ove godine će biti organizovano osvećenje mora i plivanje za Bogojavljenskim krstom.

Ova tradicionalna manifestacija biće održana na praznik Bogojavljenje,  u četvrtak – 19. januara. U 9:00 sati će u parohijskim hramovima  biti služena sveta liturgija i obavljeno vodoosvećenje, a u 11:00 sati kreću svečane litije od hramova Sv. Spasa na Toploj i Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti do Škvera.  U gradskoj luci je u 11:30 planirano saborno okupljanje učesnika i naroda, osvećenje mora i nagradno plivanje za Bogojavljenskim krstom.

Organizatori pozivaju sve koji žele da učestvuju u plivačkom takmičenju da se do srijede uveče prijave svojim parohijskim sveštenicima, ili putem telefona: 068/ 829 – 732 i 068/ 231 – 254, a ujedno pozivaju i sve žitelje hercegnovskog kraja i Boke da prisustvuju ovom blagoslovenom događaju. I ovoga puta su obezbijeđene vrijedne nagrade: zlatna medalja za pobjednika, i srebrne za najmlađeg i najstarijeg učesnika.

Prošle godine je za Časni krst na Škveru plivalo preko 40 takmičara, a pobjedio je vaterpolista „Jadrana Carine“ Nikola Moskov.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close