ДруштвоСпорт

NAJMASOVNIJA SPORTSKO HUMANITARNA AKCIJA  „TROJKA IZ BLOKA”

Nastavlja se tradicija ljetnih priredbi na Karači: Sinoć je realizovana  sportsko humanitarna  akcija „Trojka iz bloka“  čiji je cilj  bio prikupljanje  sredstva za  dvije  socijalno ugrožene hercegnovske  porodice sa više djece.

Hercegnovska „Trojka iz bloka“  okupila je rekordan broj učesnika, njih 222. Osim Novljana bilo je učesnika iz Podgorice, Kotora, Cetinja, Nikšića, Tivta, Kraljeva, Zaječara, Trebinja,Trstenika. Svi su došli da  obezbjede  pomoć za porodice Šuković i Jančić sa Sušćepana i Igala kojima je skupljeni novac namjenjen . Sportsko humanitarni spektakl otvorio  je otac Nikola Todorović paroh starogradski  koji je u mladosi i sam bio košarkaš, a zahvalio je  svim donatorima, učesnicima  i onima koji  pomažu siromašnima da opstanu u teškom vremenu u kome živimo. Torović  je  prvi izveo seriju šutiranja trojki. Pridružio se  Zoran Dojčinović konzul  Srbije u Herceg Novom, a tokom četiri sata  atrakcija, smjenjivale su se  poznate  i nepoznate  ličnosti iz života grada i regiona,  ljudi povezani  dobrom voljom da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Pobjednički pehar podigao je Boris Jovičić iz Podgorice koji je imao učinak od 31 poena u superfinalu.  Radostan je bio i Novljanin Filip Karanović, junior KK Crvena zvezda iz Beograda, koji je sa 29 pogodaka bio drugi. Trećeplasirani  Miloš Starčević,  volonter u Crvenom krstu i košarkaš  iz Trestenika, uknjižio je 28 pogodaka.

Novljanka Milijana Zambelić predstavnica organizatora  akcije Trojka iz bloka bila je više nego ponosna što je sve prošlo sjajno i što je na Karači organizovana  najmasovnija manifestacija dosada.

– Za dan dva saopštićemo finasijski efekat, a za desetak dana uručiti novac porodicama kojima smo sredstva namjenili… I ovom akcijom na našoj Karači želimo da pokažemo da samo složno,  možemo dati svoj doprinos u borbi za  izgradnju  ljepšeg života za najmlađe. Djeca su naša budćnost! Hvala svim ljudima koji su došli da nas podrže,  TO i Opštini Herceg Novi i KK Primorje što su doprinijeli  da se sve ovo realizuje, rekla je  Zambelić.

Fotografija je preuzeta sa FB stranice Trojka iz bloka

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close