Спорт

NAŠ GOST: BORO MRAČEVIĆ POTPRESJEDNIK COK

Na nedavnoj skupštini Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) odlučeno je da novi potpredsjednik umjesto Andrije Popovića iz Kotora bude dugodišnji igrač, trener, rukovodilac Vaterpolo kluba Jadran i funkcioner Vaterpolo saveza Crne Gore Boro Mračević. Drugi potpresjednik je nekada poznata rukometašica Budućnosti i reprezentativka SR Jugoslavije i Crne Gore Bojana Popović.

Mračević je u Olimpijskom komitetu od samog osnivanja i ovo imenovanje smatra kao priznanje:

-Pokušaću da dam svoj skroman doprinos njegovom radu i da zajedno sa Bojanom Popović olakšamo obaveze predsjedniku Dušku Simonoviću. Ovo je priznanje mom cijelom sportskom radu u Jadranu i VSJ odnosno sada VSCG. To je smatram i priznanje za moj grad Herceg Novi i njegov sport. Energija,  mladost i ogromno takmičarsko znanje Bojane Popović i moje iskustvo vjerujem da će pomoći COK da se još više afirmiše, kazao je Mračević

Svaki Olimpijski komitet je krovna organizacija sporta u jednoj zemlji,međutim kod nas nije tako. Kod nas je, OKC nevladin sektor, a imate jedan paraleni sistem Ministarstvo sporta,kazao je Mračević:

-Očito je da Ministarstvo ima veći potencijal i veću podršku države.Međutim treba znati da međunarodni olimpijski komitet priznaje samo olimpijske komitete zemalja i ne priznaje ministarstva sporta zato što su Olimpijski komiteti apolitični, a ministarstva politička. Mi nijesmo došli na onaj nivo koji bi trebalo da ima COK, a koje mu statut MOK predviđa, ali uz dobre razgovore i projekte mi sa ministarstvom nalazimo dobra rješenja za crnogorski sport. Treba znati da mi ne možemo nešto osposobiti za 12 godina što je neko radio sto i više i definitivno kao što je svake četiri godine Olimpijada najveća sportska manifestacija tako je i Olimpijski komitet krovna organizacija sporta jedne države, kazao je Mračević.
Kako je istakao otvoren je za saradnju sa svim sportistima Herceg Novog, Boke i cijele Crne Gore.
-Svaki zahtjev sportista koji je koristan za afirmaciju sporta mogu staviti na dnevni redi. Mogu pomoći kako pojedincu tako i svakom kolektivu i sportu uopšte, kazao je za Radio Herceg Novi Boro Mračević.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close