Туризам

NEFORMALNO, ALI U MJESTU KONAČNO SPREMNOM ZA SEZONU, ĐENOVČANI ZAPOČELI LJETNJE PROGRAME

Koncertom “U susret ljetu” i druženjem sa prijateljima u organizaciji KUD “Sloga”  sinoć je u Đenovićima, istina neformalno otvorena  sezona kulturno – zabavnih manifestacija na rivijeri.
Na sceni ispred Doma kulture  članovi  “Sloge”  nastupili su sa prijateljima iz KUD-a „Grbić“ iz Štrpca kao i KUD-a „Pionir“ iz Zrenjanina, a osim domaćina iz “Sloge” , gostoprimstvo su folklorašima  ukazali i predstavnici Mjesne zajednice Đenović.
-Druženje  je bilo lijepo. To su  prvi, iako neformalni susreti i druženje koje je  KUD iz ovog mjesta organizovao – u susret ljetu, kazao nam je  predsjednik MZ Đenović u skraćenom mandatu Andrija Mustur  i dodao da Đenovčani  planiraju da ovog ljeta organizuju više turističko propagandnih  fešti, uz pomoć Opštine i  Turističke organizacije Herceg-Novi.
On je potvrdio da je  nakon asfaltiranja puta , uređenja infrastrukture,  pružena  ljepša slika mjesta, pa su zadovoljni  i mještani i gosti.
Popravljena je javna rasvjeta, parapeti su uređeni, zamijenjeni  su kontejneri. Dosta gostiju boravi u mjestu, otvoren  je turistički info punkt u zgradi Mjesne zajednice.   Plaže su uređene.  Na osam javnih plaža u Đenoviću nasut je pijesak koji je dostavilo Morsko dobro.
U MZ Đenović su spremni  za glavnu turističku sezonu, što nije bio slučaj u protekle četiri godine kada su zbog izgradnje kolektora goste dočekali sa neuređenim putevima i infrastrukturom. Ove godine je potupno drugačija slika ovog , kao i drugih mjesta na hercegnovskoj rivijeri.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close