Спорт

NEMANJA MIKULIĆ DOBIO STATUS PERSPEKTIVNOG SPORTISTE

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas (srijeda, 11. decembar), troje mladih talentovanih sportista, među kojima je i karatista iz Herceg Novog Nemanja Mikulić, i uručio im rješenja o statusu perspektivnog sportiste.

Osim Nemanje Mikulića, člana Karate kluba”Bijela” koji je na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u Čileu osvojio bronzanu medalju, status perspektivnog sportiste stekao i Bojan Bošković – osvajač zlata u Santjagu, kao i džudo reprezentativka Jovana Peković, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Rusiji.

– Ministarstvo sporta i mladih je, s ciljem da stavi akcenat na izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama i želji da motiviše, inspiriše i ohrabri mlade sportiste da nastave da najbolji način predstavljaju svoju državu na najprestižnijim takmičenjima, uvelo status perspektivnog sportiste. Do sada je taj status dodijeljen za više od 40 naših sportista, koji su osvojili medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama, što je dokaz ogromnog potencijala koji Crna Gora ima u sportu, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Nemanja Mikulić i Jovana Damjanović iz KK “Bijela”, sa trenerom Slađanom Mikulićem večeras putuju za Veneciju na svjetsku Premijer Ligu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close