ДруштвоИздвојено

NEVRIJEME U NOVOM: VJETAR ČUPAO DRVEĆE, RUŠIO KROVOVE, IZLILA SE I RIJEKA SUTORINA

U nevremenu koje je sinoć pogodilo našu opštinu nanesene su štete na objektima, javnim i privatnim površinama. Najteže je bilo na području Igala, Sutorine, Gomile, Mojdeža, Sušćepana i Rivijere, gdje su zbog olujnog vjetra, koji je na udare duvao preko 110 km na sat, odneseni krovovi na pojedinim kućama i oborena su stabla.
– Iako se na dva mjesta izlila rijeka Sutorina, kod kuća Čeprnjića i Pavlovića mosta gdje se rijeka sužava i ubrzava bujične vode, ipak većih šteta nije bilo, potvrdio nam je sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić.
Poplavljena područja su obišli potpredsjednik Opštine , načelnik Komunalne policije, Vatrogasne jedinice i članovi Komisije za popis šteta.
-Vjetar je srušio krov na porodičnoj kući Manojlović u Igalu nakon čega je poplavljena. Vatrogasne jedinice su se maksimalno trudile da ublaže posljedice od obilnih padavina i olujnog vjetra. Porodica sa troje djece je iseljena i Opština će im uputiti pomoć. Drvo se obrušilo na jedno vozilo u Bijeloj. U Đenovićima su najveće štete pričinjene na objektima i površinama kod krivine na magistralnom putu, kazao je Peulić.
Za kratko vrijeme je palo oko 60 litara kiše na metar kvadratni što je i dovelo do bujičnih voda koje su se slijevale niz saobraćajnice i stepeništa. Trgovi su bili preplavljeni jer šahtovi i dovodni kanali nisu mogli da odjednom prihvate ogromne količine vode.
-Sve Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju oštećenja i čiste saobraćajnice od nanosa i uklanjaju preko 30-tak oborenih stabala.
Komisija za štete koja je formirana u Opštini Herceg Novi radi na procjeni štete i odlučuje o zahtjevima građana.
Pozivaju građane da štete prijave pozivom na broj telefona 19800.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close