ИздвојеноКултура

NEZABORAVNI KONCERT VALENTINA MALININA U HERCEGNOVSKOJ MUZIČKOJ ŠKOLI

Devetnaestogodišnji pijanista Valentin Malinin koji je nedavno gostovao  u Herceg Novom  u Muzičkoj školi održao je koncert  koji je trajao sat i po, završen uz ovacije i zaslužena tri bisa. To je bilo najveće priznanje hercegnovske publike izuzetnoj pijanističkoj interpretaciji i talentu Malinina.

Koncertu je prisustvovala i njegova profesorka Mira Marčenko, istaknuti pedagog svjetskog glasa i pijanistkinja koja je nakon koncerta komentarisala da nije važno gdje u svijetu nastupaju ako publika prepoznaje ono što donose.

-Ako ljudi vide da je na sceni talentovan muzičar koji daje sve od sebe, reaguju fantastično, kao što su reagovali u Herceg Novom, rekla je Marčenko.

Mladi pijanista Malinin kaže da nije očekivao toliko publike i da ga je to prijatno iznenadilo.

-Repertoar je bio složen a meni se svidjelo kako je publika sve to ispratila. Nakon trećeg bisa odsvirao sam još dvije kompozicije. Ja sam zaljubljen u muziku koju sviram, a reakcije publike su različite, hercegnovska publika je bila prava podrška, objasnio je Malinin.

Koncert je komentarisala i direktorka Muzičke škole Jovanka Veljović ističući da je čast ostvariti kontakt sa nekim poput profesorke Marčenko.

-Na ovaj način uspostavljena je direktna veza čuvenog moskovskog konzervatorija “Čajkovski” i hercegnovske Muzičke škole, što će nadam se biti nastavljeno, rekla je Veljović.

Ona je zahvalila profesorki  Marčenko što je omogućila dolazak jednog  ozbiljnog, mladog pijaniste koji uveliko gradi svjetsku karijeru, a Valentinu za vrhunsku interpretaciju i nezaboravan koncert.

Valentin Malinin,učenik je 10. razreda Centralne muzičke škole Moskovskog konzervatorija Čajkovski, dobitnik stipendija Međunarodne dobrotvorne fondacije „Vladimir Spivakov“ i Međunarodne fondacije „Nova imena“. Laureat je i dobitnik nagrada na mnogim međuanrodnim i nacionalnim takmičenjima i festivalima, a uspješno kombinuje svoje izvođačke i kompozitorske aktivnosti. Na hercegnovskom koncertu predstavio se između ostalih djelima Baha, Hajdna, Prokofjeva, Skrjabina…

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close