ИздвојеноКултура

NIKOLA MALOVIĆ NA PRVIM NOVOSADSKIM DANIMA MILOŠA CRNJANSKOG

“Boka Кotorska” Miloša Crnjanskog, tako se zove priča koju će, na prvim novosadskim Danima Miloša Crnjanskog  pročitati Nikola Malović 29. novembra od 19:00 sati  u Matici srpskoj. Manifestaciju, uz Udruženje “Sumatra” koje je organizator, podržavaju Matica srpska i Kulturni centar Vojvodine Miloš Crnjanski uz saglasnost Zadužbine Miloša Crnjanskog iz Beograda. U okviru trodnevnih programa od 29. novembra do 1. decembra, Matica srpska dodijeliće i novoustanovljenu književnu nagradu “Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u periodu od 1. novembra 2018. do 1. novembra 2019. godine, napisan na srpskom jeziku.

Nikola Malović učestvovaće u programu priređenom u čast Miloša Crnjanskog tokom koga će pisci, gosti manifestacije, pročitati po jednu svoju priču, napisanu specijalno za ovu priliku, a u kojoj je Miloš Crnjanski tema, motiv, ili junak. Imaće i susret sa novosadskim gimnazijima, jer je programom predviđena serija gostovanja u novosadskim gimnazijama. Osim Malovića, gosti su ove godine Franja Petrinović, Vesna Kapor, Dejan Stojiljković i Marko Krstić.

Malović ističe da će prilikom čitanja priče “Boka Kotorska” Miloša Crnjanskog  pripremiti  iznenađenje, pa će “čitanje storije sve vrijeme biti od duple širine”.

 

 

 

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close