ИздвојеноКултура

NISKA MEDALJA ZA “DIANO” NA INTERNACIONALNOM FESTIVALU 5,6,7,8 U BEOGRADU

Čitavu  nisku medalja osvojili su članovi hercegnovskog Kulturno-sportskog centra „Diano“ u Beogradu  na Internacionalnom  festivalu  igre 5,6,7,8 koji je juče završen.  Festival je u A kategoriji u kojoj su se nadmetali Novljani okupio oko 1500 učesnika iz 15 zemalja pa je uz tu činjenicu uspjeh značajniji, premda od Diana očekivan.

Direktorka „Diana“ Antonija Novoselac  podsjeća  da je  na festivalu nastupilo  50 članova centra, plesači, odnosno balerine i show dance igrači, a takmičili su se u sedam kategorija.

– U kategoriji Open performans u kojoj se  kombinuje više plesnih stilova koreografija „Where to go“  našeg dječijeg show dance ansambla, osvojeno je treće mjesto. Za koreografiju „To this day“   baletski ansabl – pioniri  osvojili su drugo mjesto  i srebrnu medalju. Juniori show dance ansambla su za koreografiju „T- shirt“  nagrađeni zlatnom medaljom kao i seniorski ansambl za koreografiju „Chreps“. Koreografija „We are“  seniorskog  ansambla zaslužila je uz prvo mjesto,  zlatnu medalju i specijalnu nagradu,  besplatne startne brojeve za naredni festival koji će biti održan u Budimpešti. Emilija Milak je za solo nastup i koreografiju koju je sama osmislila takođe zaslužila  pvo mjesto a Sara Giga se plasirala u polufinale takmičenja.  U novoj zahtjevnoj kategoriji impro challenge  od dest prijavljenih članica Diana dvije su prošle u polufinale.

Uz nesumnjivo  odlične ocjene nastupa svih članova Diana, naša sagovornica posebno izdvaja master klasove organizovane tokom dvodnevnog festivala i učešće na kreativnoj radionici  pedagoga savremene igre i koreografa  Satoši Kuda,  japanskog  umjetnika  koji živi u Stokholmu,  u Švedskoj a privremeno predaje na Institutu za igru u Beogradu.

Uz čestitke  – podsjećamo da se u Dianu pripremaju za godišnji koncert a onda vjerovatno i za učešće na internacionalnom festivalu u poreču gdje su već osvajali najsjajnija priznanja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close