Политика

NISU NASTAVLJENI PREGOVORI DPS – IZBOR, OPOZICIJA PODIJELJENA OKO BUDŽETA

Danas nisu nastavljeni juče započeti pregovori između DPS-a i Izbora. Tema razgovora koalicionih partnera je zakazivanje sjednica lokalnog parlamenta na kojima treba da se raspravlja o izboru predsjednice opštine i budžetu za ovu godinu, a sporan je, kako saznajemo, redosljed njihovog održavanja.

I jedna i druga strana imaju svoje uslove, o kojima nisu željeli da daju zvanične informacije. Međutim danas je iz DPS-a stiglo saopštenje da je klub odbornika ove partije podnio  inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine opštine Herceg Novi, na kojoj bi trebalo da se razmatra i usvoji budžet.

Uslov manjeg koalicionog partnera, prema nezvaničnim informacijama, je bio da se prvo održi sjednica na kojoj će izabrati predsjednicu opštine u skladu sa preporukama  Upravnog suda pa da se onda razmatra budžet ili da se obje teme nađu na dnevnom redu jedne sjednice. Nismo uspjeli danas da dobijemo  potvrdu ove informacije od predstavnika Izbora kao ni odgovor na pitanje da li će prisustvovati sjednici SO čije sazivanje je inicirao DPS.  Prema nezvaničnim informacijama sjednica će biti zakazana za petak.  Iz Građanskog saveza su danas potvrdili da će  glasati za budžet, a neće klub odbornika  Demokrate Herceg Novi, PzP i SNP.

-Cijela procedura je pogrešna, a osim toga tužilaštvo nije još uvijek preduzelo ništa povodom pokretanja krivičnih prijava zbog enormnog trošenja novca, zato nećemo glasati za budžet-kazao je Obrad Gojković (Demokrate Herceg Novi).

Milovan Baždar (PzP)je rekao da je neshvatljivo da DPS očekuje da im većinu na toj sjednici da opozicija, s obzirom da je budžet najvažniji akt i izraz vladajuće većine.

– Ako gospoda iz DPS  misle da se održi sjednica i da se diskutuje  široko i kritički o budžetu, sjednica nije problem. Ali ako misle da će većinu imati uz podršku nekih odbornika iz opozicije, u najmanju ruku je to apsurd, to je licemjerno i nema smisla. PzP sigurno neće dati svoj pristanak budžetu koji predlažu iz niza konkretnih razloga a svakako i zbog toga što generalno ne podržavamo politiku koju su do sada realizovali u izvršnom segmentu a koja je prepuna raznoraznih slabosti –kazao je Baždar.

Danijela Đurović (SNP) je naglasila da neće podržati budžet a da će o prisustvu na sjednici nakon  dobijanja zvaničnog poziva, odlučiti na organima partije.

SDP će se izjasniti kada dobiju poziv za sjednicu.

Za nezavinsu odbornicu Ljiljanu Bojanić opredjeljujuće da li će glasati za budžet ili ne, kako je rekla, biće razjašnjenje i objašnjenje pojedinih stavki koje su sada nelogične i nejasne.

-Poziv DPS-a da se glasa za budžet nije ljubav prema gradu već ponovo njihov interes.  Mi ćemo imati sastanak i dogovoriti se kakav ćemo stav zauzeti prema inicijativi DPS-a- kazao je Miloš Konjević iz Novske liste.

Pokušali smo ali nismo uspjeli da čujemo predstavnike Nove.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close