Друштво

NOVA ŠANSA: PSIHOMOTIVACIONA RADIONICA U OKVIRU NOVOG PROJEKTA

U okviru projekta „Nova znanja za novi početak osoba sa invaliditetom“ , koji realizuje NVO “Nova šansa u Novom” danas je održana, četvrta psihomotivaciona radionica koje organizuje psiholog Ljiljana Seferović.

Projektom je obuhvaćeno tridesetak OSI i trajaće godinu dana. Cilj projekta je motivisanje i informisanje OSI o mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja. U okviru projekta na području Boke Kotorske radiće se i istraživanja o položaju OSI kako bi se ovo pitanje što bolje sagledalo i kako bi se rješavanju problema OSI prišlo na ozbiljan i sveobuhvatan način. Takođe, kako je rekla predsjednica ove NVO Vesna Odalović, dogovorena je saradnja sa Fakultetom za menadžmentHerceg Novi koji će omogućiti edukacijuza rad na kompjuterima i učenje engleskog kezika i sertifikate za 25 OSI.Na kraju će tri osobe sa invaliditetom dobiti posao na tri mjeseca uz mogućnost produženja ugovora o radu što je, po riječima Odalović, poseban motiv za OSI .

-Cilj ovih radionica je razvijanje samosvijesti i socijalne sigurnosti učesnika.Primjenom raznih psiholoških tehnika i kroz nenasilnu komunikaciju želimo da OSI, a u grupma su sa raznim invaliditetima,postanu svjesni svojih unutrašnjih doživljaja koji podstiću ili sputavaju njihov razvoj,rekla je Seferović.Ona je izrazila zadovoljstvo interesovanjem koje OSI pokazuju na radionicama jer, kroz razmjenu iskustava, otkrivaju postojeće i stvaraju nove strategije rješavanja svojih problema.

Na kraju projekta planirano je organizovanje okruglog stola sa privrednicima iz Boke koji će se na taj način upoznati sa potencijalima OSI i ,kako se nadaju u NVO Nova šansa u Novom, pružiti im mogućnost da se zaposle

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close