Друштво

„NOVA ŠANSA“ S PRAVOM NOSI OVO IME

Obuka za mlade osobe sa invaliditetom  koje će uz nova znanja, lakše  tražiti svoje mjesto na tržištu rada, okončana je svečanošću u prostorijama  NVO Nova šansa u Novom.

Obuka je dio projekta  “Podrška u stvaranju novih vještina i znanja osoba sa invaliditetom” koji je finasirao Zavod  za zapošljvanje iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju.  Na početku realizacije projekta, 18. januara, planirano je  da bude zaposleno četrnaest lica, informiše Vesna Odalović, direktorica NVO „Nova šansa u Novom“.

-Pozvali smo dvadeset sedmoro osoba, ali iz njima poznatih razloga, trinaest osoba je odustalo. Jedan broj njih  je osposobljen za izradu suvenira od reciklažog papira i to što oni rade zaslužuju pažnju, ističe Odalović.

„Nova šansa“ sa pravom nosi taj naziv jer zaista daje šansu osobama koje su  teže zapošljive. Posao poput ovog mogu obavljati ljudi koji su mu maksimalno i bez ograničenja posvećeni.

– Stvarno smo vrlo posvećene ovoj djeci. Naše radno vrijeme je 24 časa dnevno, sedam dana u sedmici. Mislim da smo postigli velike rezultate, ali samo zahvaljujući predanom radu svih nas, kazala je Odalović.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/06/foto-3.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Biro rada Herceg Novi i Zavod za zapošljvanje Crne Gore sprovode projekte  kojima  se osnažuju osobe sa invalidtetom kako bi se uključile u radni proces rekla je direktorica Maja Bakrač.

-Ovaj projekat je srušio sve prepreke za uključivanje  na tržište rada i samozapošljvanje teže zapošljivih lica. U poslednje dvije godine putem Biroa rada Herceg Novi zaposleno je 13  OSI.

Dodjeli diploma za osmoro učesnika obuke prisustvovali su predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović i Sekretar opštinskog sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Vladimir Dželetović.

Uz pohvale za rad i trud predsjednica Aćimović je naglasila da se osjeća pozitivna energija pri samom dolasku u prostorije „Nove šanse“.

-I ranije sam vam se divila i pratila vaš rad, a danas sam se i uvjerila u to jer sam nažalost prvi put tu. Želim da čestitam svima koji su danas dobili diplome. Svi vi ste slika ponosa i na tome vam zaista hvala, istakla je Aćimović.

„Novoj šansi u Novom“ čestitku je uputio ministar Suad Numanović i istakao  da zalužuju sve pohvale kada je u pitanju zapošljvanje lica sa invaliditetom i unapređenje njihovog kvaliteta života.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close