ИздвојеноСпорт

NOVE IDEJE PREDSTAVLJENE NA SKUPŠTINI JK “JUGOLE GRAKALIĆ”

Sinoćnja Skupština JK „Jugole Grakalić“ unijela je novinu u način rada i izbora novih organa upravljanja klubom na šta ih obavezuje Zakon o sportu. U prilično ispunjenoj dvorani Park predstavnici kluba pozvali su takmičare, stare jedriličare kao i ostale ljubitelje jedrenja, da iznesu svoje sugestije i predloge šta i kako dalje.

Članovi uprave kluba, koji je iznjedrio i najboljeg jedriličara, olimpijca Milivoja Dukića, koji je prisustvovao skupštini, saslušali su brojne predloge i sugestije, a prema riječima predsjednika koji je dobio još jedan mandat Predraga Vukčevića, ovo je nova praksa i ići će se ka osnovnom cilju-omasovljenju jedrenja kako u našem gradu tako i u Boki.

-Željeli smo da osjetimo bilo, čujemo razmišljanja naših najvjernijih prijatelja šta i kako dalje. Dužni smo da ispoštujemo Zakon o sportu i obavimo preregistraciju u zakonskom roku (14.11.). Dokumenta i Statut su već obrađeni i poslati Ministarstvu, a oni će nam odgovoriti da li treba dopunjavati ili je sve u duhu propisa. Čuli smo dobre sugestije i učinićemo sve da omasovimo bazu, ali i da pronađemo sredstva i omogućimo najboljem takmičaru Dukiću da nastavi svoja takmičenja i što prije obezbjedi vizu za Olimpijske igre u Tokiju. To bi bio njegov treći oliimpijski ciklus, što bi za naš klub, naše jedrenje i cjelokupni sport, bio veliki uspjeh. Svjesni smo da bez pomoći društvene zajednice na lokalnom i državnom nivou, ovaj posao ne možemo završiti. Mi se ne predajemo i nastavljamo dalju afirmaciju kluba i jedrenja u našoj sredini, rekao je Vukčević.

Čula se i konstatacija da su, zbog velikih finansijskih potreba za olimpijca Dukića, ostali jedriličari možda u zapećku. To je posebno potencirao Antonio Pušić koji je član uprave kluba i koji pomaže ovaj kolektiv sa Škvera. On je kazao da se ne smije zamjeriti nikome što se izda neka kabina u pristaništu, jer je sve zbog potrebe da se dođe do novca, da se živi. U svom obraćanju je posebno naglasio da treba otvoriti školu jedrenja i privući što veći broj mladih, naći modus da se kroz škole ili na drugi način populariše jedrenje, kazao je Pušić.

Uroš Zloković, poznati jedriličar u kategoriji krstaša, bio je izričit da se mora poštovati Zakon o sportu i naglasio je da nije na klubovima da Zakon proglašavaju lošim ili dobrim već da ga realizuju, a da probleme ako ih ima kulturnim dijalogom probaju riješiti.

Najviše aplauza na Skupštini dobio je poznati vaterpolo radnik Boro Mračević koji je pozdravio Jadranovog brata sa Škvera, JK „Jugole Grakalić“, i ponudio logističku pomoć da se eventualni problemi riješe.

-Mi smo već godinama u Evropi, to se može reći i za vas jer imate Milivoja Dukića. Moram priznati da je nama u vaterpolu mnogo lakše jer idemo kao kolektiv, a Dukić je sve postigao kao individualac i to je mnogo teže i komplikovanije. Svi zajedno moramo biti ponosni što ovdje, na našem Škveru, stasavaju olimpijci i tako časno pronose slavu svog grada i zemlje, zaključio je Mračević.

U izjavi za naš Radio i Portal, dr Duško Lučić, član uprave kluba i potpredsjednik Saveza, izrazio je zadovoljstvo uspjelom skupštinom, a prisustvo neuobičajeno velikog broja ljubitelja jedrenja na jednoj sjednici, potvrdilo je da nema bojazni za budućnost ovog sporta.

-Slijedi nam veliki posao jer olimpijski ciklus je tu, a pored takmičara iz „Jugole Grakalić“ dužni smo obratiti veliku pažnju na rad „Delfina“ iz Tivta koji postiže odlične rezultate i odlično je organizovan. Naš najveći problem je skupa oprema i moramo sve učiniti da pojačamo „flotu“, kazao je Lučić i istakao dobru saradnju sa jedriličarskim savezima iz regiona, posebno sa Hrvatskom jer su ljudi iz jedriličarskog sporta u Splitu dali ogroman doprinos razvoju i uspjehu našeg Dukića.

Sjednica Skupštine jedriličara je ohrabrnje za hercegnovski sport i bilo bi lijepo da na ovakav način i kroz ovakav dijalog i ostali sportski subjekti našeg grada provjere mišljenje sugrađana o svom radu.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close