Култура

NOVI HORIZONTI – “BAJKA O IZGUBLJENOM VREMENU” U HERCEG NOVOM

U okviru Oktobarskih dana i programa “Novi horizonti” sutra veče (srijeda, 23. oktobar) u dvorani “Park” gostuje Pozorište lutaka Mostar, sa predstavom „Bajka o izgubljenom vremenu“.

Osim srca najmlađe ali i najstarije publike, ova predstava je osvojila i brojne nagrade na festivalima. Nedavno je na 18. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci Pozorište lutaka Mostar sa predstavom „Bajka o izgubljenom vremenu“ osvojilo nagradu za najboljeg glumca Igoru Vidačkoviću (za glavnu ulogu) i specijalnu nagradu za kompletan autorski rad Tamari Kučinović.

Ova pomalo fantastična i zagonetna predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se nemilim događajem pretvorio u starca, baš kao i njegova simpatija Stasja koja je voljela čitati knjige i slušati Petju kako priča, inspirisana je istoimenom bajkom ruskog pisca Evgenija Švarca (Eugene Schwartz). Ali, danas je ovdje da nas podsjeti na prolaznost svakog pojedinca, na malu količinu vremena koje posjedujemo da bi živjeli onako kako nam to govori srce ili ta ista supstanca od koje smo satkani – vrijeme.

Autorsku ekipu uz Tamaru Kučinović, čine dramaturg i asistent rediteljke Nikša Eldan, kreator lutaka, scenografije i lutkarski tehnolog Alena Pavlović, dok je muziku komponovao Atilla Aksoj. Predstavu izvode glumci Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Mima Kazazić Obad, Nina Popović i Nermina Denjo.

“Bajku o izgubljenom vremenu” mostarskog pozorišta lutaka možete pogledati sutra od 19:00 sati u dvorani “Park”.

 

.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close