Економија

NOVI POZIV VEKTRA BOKE ZA PRODAJU DIJELA IMOVINE

Vektra Boka raspisala je novi javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine po ukupnoj početnoj cijeni oko 7, 34 miliona eura. Na prodaji  su  restoran  „Galeb“  koji je ponuđen po početnoj cijeni od 4, 428 miliona eura,  motel „Dubrava“  za 2,6 miliona, zemljište na Rosama za 250 hiljada, motel „Borići“ sa zemljištem za 395  hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura. Predmet prodaje je i  zemljište u naselju Topla za 350  hiljada, kao i zemljište u Sutorini za 1,314 miliona eura.

Zainteresovani ponude mogu dostaviti do 23. septembra na adresu Vektra Boka-Hotel Plaža, Ulica Save Kovačevića 58.

Vektra Boka do sada je prodala dio nepokretne imovine između ostalog, autobusku stanicu, dva poslovna prostora u centru grada, restoran na Žanjicu.  Već 12 godina od kada su vlasnici nekadašnje HTP Boka nisu investirali u izgradnju hotela, već su srušili hotel Tamaris, Igalo je devastiran, a jedino radi Plaža ali sa veoma niskim nivoom usluge.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB). Od februara prošle godine teče rok za ispunjavanja Plana reorganizacije koji je prihvatio Privredni sud Crne Gore, a od prodaje imovine trebalo bi da se namire povjerioci.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close