ИздвојеноКултура

NOVI USPJESI UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE NA FESTIVALU “VIVA MUSIC”

Dvodnevni internacionalni festival klasične muzike „Viva music“  održan je u hercegnovskoj Muzičkoj školi koja je istrateški partner ove manifestacije. Dvanaesto izdanje ove manifestacije okupilo je oko 150 učesnika. Takmičenja su organizovana u disciplinama: klavir,duvački instrumenti, žičani-gudački instrumenti, solo pjevanje i ansambli. Nastupe mladih, talentovanih muzičara ocjenjivao je žiri u kome su bila dva predstavnika iz Rusije – violinistkinja Anna Sokolova, docent Moskovskog konzervatorija “Čajkovski” i Marina Sebeldina, pijanistkinja, kao  i dva predstavnika iz Crne Gore – flautistkinja mr Žana Lekić, profesor  Muzičke akademije sa Cetinja i Irena Mijusković, pijanistkinja i profesor klavira u hercegnovskoj Muzičkoj školi.

I na ovom takmičenju učenici naše škole ostvarili su odličan rezultat: Lena Jakšić – klavir, iz klase Mire Nikolić osvojila je prvu nagradu u pretkategoriji A. Takođe prva nagrada pripala je Jeleni Mandić– klavir, iz klase Irene Mijušković  u pretkategoriji B. Nagrađeno je i dvoje učenika gitare iz klase Aleksandra Bubanje. Luka Marković osvojio je drugu nagradu u pretkategoriji A, a Kristina Golubović treću u kategoriji A. Atina Denda, koja je bila učenica hercegnovske Muzičke škole sa sada pohađa Srednju muzičku školu  Andre Navara, u Podgorici postigla je odličan uspjeh i u disciplini violončelo solo, kategorija C, osvojila je drugu nagradu.

-Ovaj festival uvijek je prilika da provjerimo  i odmjerimo stečena znanja i vještine i zato koristan i učenicima i profesorima, kaže direktorica hercegnovske Muzičke škole Jovanka Veljović.

Prema njenim riječima školska godina je uspješno zaokružena koncertom povodom prvog dana ljeta, a raspust će biti prilika za dodatnu promociju onoga što u školi rade. U planu su brojni nastupi i učenika i profesora ali i saradnja sa hercegnovskim ljetnim muzičkim festivalima. Podsjetićemo,  u toku su i pripreme za proslavu značajnog jubileja, 70 godina rada Muzičke škole u našem gradu, što će biti  obilježeno nizom programa.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close