Друштво

NOVI VRTIĆ NA SAVINI, SANACIJA OŠ “MILAN VUKOVIĆ” I ŠKOLA U IGALU

Zbog dotrajalosti objekata, a prije svega terena koji kliza, određeni broj objekata u našoj opštini ne zadovoljava standarde utvrđene pravilima Ministarstva posvjete rekao je, nakon  radnog sastanka u Opštini, ministar prosvjete Predrag Bošković, napominjući da su zbog toga u aprilu zatvorili predškolsku ustanovu na Savini.

-Sada počinjemo da realizujemo aktivnosti koje smo zajednički dogovorili, da od septembra imamo privremeno rješenje na godinu dana, kako bi mogli da sagradimo novi vrtić na Savini i to je nešto što ćemo raditi u narednom periodu zajedno sa Opštinom Herceg Novi. Potrebno je prvo uraditi sanaciju terena kako bi ga stabilizovali, i na lokaciji sadašnjeg izgradili novi vrtić, kazao je Bošković novinarima nakon obilaska objekta. On se nada  da će procedura  teći planiranom dinamikom te da će grad u školskoj  2017/2018. imati potpuno novi vrtić.

Na pitanje novinara gdje će djeca pohađati vrtić dok bude građen objekat na Savini, Bošković je odgovorio da će dio biti smješten u Dnevnom centru u Igalu a dio u Srednjoškolskom centru, gdje će pet prostorija biti za njih opremljeno i djeci prilagođeno.

U nešto boljem stanju od vrtića je Osnovna škola „Milan Vuković“ . mada je nestabilnost terena i sve što je urađeno proteklih trideset godina, vidno oštetilo zgradu.

-Svečana sala nije u upotrebi od samoga starta,  zidovi su dosta načeti, pa je i stabilnost  tog objekta u pitanju. Čekamo izvještaj stručnjaka koji će ubrzo biti urađen, prije svega ispitivanje terena, kako bi dali konačan sud, istakao je Bošković.

Ukazujući na dobru saradnju sa  predsjendicima hercegnovske Opštine i Skupštine i njihovim saradnicima, ministar Bošković  ističe i da vjeruje da  radovi koji budu sprovedeni neće uticati na kvalitet nastave.

Zahvaljujući ministru Boškoviću na radnoj posjeti, predsjednik Skupštine Andrija Radman  rekao je da je lokalna uprava potpuno spremna da sa Ministarstvom učestvuje u rješavanju svih problema i dođe do adekvatnih rješenja.

-Ne želeći da se krijemo iz nekih bivših administracija u Herceg Novom,  mi smo spremni da se zajedno sa resornim Ministarstvom posvetimo rješavanju poblema i radimo sve da ne dođe do onoga do čega je došla predškolska ustanova Dječiji vrtić „Naša radost“ i neke školske ustanove u Opštini Herceg Novi,  rekao je Radman ističući da  sadašnja lokalna uprava počinje aktivno da se bavi  pitanjem lokacije nove osnovne škole u Igalu.

Radna posjeta ministra prosvjete Predraga Bošković uslijedila je nakon nedavnog sastanka u Podgorici  predsjednice Opštine Nataše Aćimović i predjsednika Skupštine Andrije Radmana na kojem su definisani koraci prostornog sredjivanja stanja u hercegnovskim obrazovnim ustanovama.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close