ДруштвоТуризам

NOVINARI IZ SRBIJE UŽIVALI U HERCEG NOVOM

Hercegnovska  Turistička organizacija  uz podršku Nacionalne turističke organizacije i ambasade Crne Gore u Beogradu, organizovala je studijsku posjetu novinara iz Srbije, u periodu od 01. do 4. jula. U tom periodu pokušali su da promovišu  sve prednosti i jedinstvenost Herceg Novog kao turističke destinacije: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, more i plaže, zaleđe, sportski „City games“ i kulturno-zabavni program. Obilazak  Luštice, hercegnovskog zaleđa, manastira Savina, vinarije Savina, prisustvo na  kulturno-zabavnim i sportskim programima, susreti sa članovima porodice  Moric, druženje u gastro village resortu „Klinci“, porodice Sikimić i u  Gradskoj kafani, ostavili su odlične utiske novinarima iz brojnih redakcija (Pink, Prva, B92, Studio B, Kurir, Blic, Alo, Columbo, Tanjug i Biz life), saopštili su iz gradske Turističke organizacije.

Prvog dana posjete dobri luštički domaćini su se potrudili da na najbolji način dočaraju kulturno istorijsko nasljeđe Luštice, upoznaju goste sa načinom uzgoja i branja maslina, kao i načinom organske proizvodnje maslinovog ulja.  Drugog dana predstavnici medija iz Srbije upoznali su se sa dijelom hercegnovskog zaleđa kroz posjetu selu Žlijebi, koje predstavlja pravi primjer očuvane cjeline sa graditeljskim naslijeđem i prepoznatljivim krovovima od kamenih ploča. Obilazak je nastavljen posjetom manastiru Savina, gdje je otac Makarije sve prisutne pričom proveo kroz vjekove istorije ovog vjerskog zdanja, pokazujući im u riznici manastira najveće relikvije. Nakon posjete manastiru, grupa je obišla vinograde vinarije Savina i degustirala domaće vino. U večernjim satima prisustvovali su opersko baletskom performansu „Lo Spettacolo“ na tvrđavi Forte Mare.

Cilj  je ostvaren,  novinari srbijanskih medija  upoznali su se  sa prirodnim ljepotama Herceg Novog i zaleđa, kvalitetom turističke ponude, razvojnim projektima, ali i sa gostoprimstvom domaćeg stanovništva prema onima koji u sve većem broju biraju Crnu Goru i Herceg Novi za svoju destinaciju za odmor.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close