Друштво

NOVLJANI NA STRUMIČKOM KARNEVALU

Završene su hercegnovske februarske  svečanosti, ali  članovi NVO „Maškare“  i dalje putuju. Danas su sa mještanima i  gostima Strumičkog karnevala u Makedoniji koji je ove godine okupio više od 40 karnevalskih grupa iz zemalja regiona ili preko hiljadu učesnika.

Predstavnici  naše iz Opštine i NVO “Maškare” učestvovali  su sinoć na balu  VIP zvanica, a svi gosti, bez obzira na  funkciju,  morali su biti pod maskom.

Novljani  će se na Strumičkom karnevalu koji je  jedan  od većih u regionu  danas predstaviti  i koreografijom “Hakuna Matata” .

Strumica je, kao i Rijeka u kojoj su naši predstavnici nedavno boravili, član prestižne Federacije evropskih karnevalskih gradova, a 1998. ovaj grad je bio domaćin  18. Međunarodnog kongresa karnevalskih gradova.

Iz NVO “Maškare” čine sve da karneval vrate u Herceg Novi, jer bi on zapravo bio  najveći zamajac turizmu i donio daleko veću korist svima  u odnosu na ono, što  bi prema nekim procjenama trebalo uložiti. Osim toga, Herceg  Novi  bi se nakon 30 godina vratio  u porodicu karnevalskih gradova. Na ovu mogućnost ukazali su i  gosti iz Rijeke koji  su  boravili u uzvratnoj posjeti našem gradu u završnici Praznika mimoze.

Novljani su i u Strumici imali odličan prijem, pa sve ukazuje na dobre mogućnosti za  saradnju, potvrdio je predsjednik NVO „Maškare“ Ivan Peulić.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close