ДруштвоИздвојено

НОВЉАНИ ОПЕТ У ВРХУ У ЗНАЊУ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА – ЧЕСТИТАМО!

Матија Бошковић, ученик другог разреда гимназије СМШ „Иван Горан Ковачић“ првак је државе у знању из енглеског језика, а његови другови из разреда освојили су треће мјесто, Јаков Нововић из енглеског, а Илија Бабић из њемачког језика. Трећи у држави из енглеског језика је и Андреј Воучко, ученик ОШ „Милан Вуковић“

Матија Бошковић, освојио је 116 бодова у категорији енглески и заузео прво мјесто, баш као и претпрошле године када је био првак државе у знању из енглеског језика у категорији основаца, тада као полуматурант ОШ „Милан Вуковић“. Уз ово, са поносом истичемо да је Матија члан Омладинске емисије РТХН.

Његов друг из разреда Јаков Нововић освојио је 114 бодова и заузео треће мјесто, такође у знању из енглеског језика. Њихов ментор је професорица Аница Радан.

Још један ученик из овог разреда Илија Бабић, освојио је 98 бодова и треће мјесто у знању из њемачког језика I-II. Његова менторка је професорица Милица Гајовић.

У категорији основаца, Андреј Воучко, ученик ОШ „Милан Вуковић“ освојио је 110 бодова и треће мјесто у знању из енглеског језика, а његова менторка је професорица Јадранка Одаловић.

Писмени дио испита у знању из страних језика одржан је 22. и 23. фебруара, након чега је десет првопласираних позвано на усмени дио испита.

Подсјећамо, на државном такмичењу у знању и природних наука, географије и историје, Душан Вуковић, ученик ОШ „Орјенски батаљон“ освојио је треће мјесто из хемије, а Марк Иванов, ученик ОШ „Дашо Павичић“ треће мјесто из математике.

У оквиру такмичења из хемије нико није освојио прво мјесто, а Душан Вуковић освојио је 67 бодова и заузео трећу позицију. Његов ментор је професор Оливер Јаковљевић.

Марк Иванов освојио је 60 бодова и треће мјесто из математике IX, а прво и друго мјесто нису додјељени. Његов ментор је професорица Ивана Кецојевић.

Честитамо младим Новљанима који су Херцег Нови опет учинили поносним!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close