Спорт

Novljani treći u Užicu

Na košarkaškom turniru u Užicu, za uzrast dječaka rođenih 2002. i mlađih, u organizaciji košarkaškog kluba “Šampion”, održan je “Turnir šampiona”, koji je trebalo da okupi najbolje ekipe iz regiona. Učestvovale su ekipe: KK”Spars” Sarajevo, najbolja ekipa BiH, KK “Borac” Čačak, nabolja ekipa Zapadne Srbije , KK “Šampion”, koji je okupio najbolju djecu tog uzrasta iz Užica i okoline i KK “As” iz Herceg Novog, predstavnik Crne Gore.  Uz obećanje organizatora da će na turniru učestvovati i šampioni Makedonije i Slovenije, kao i najbolja ekipa iz Vojvodine, košarkaški klub “As” iz Herceg Novog je krenuo na put, da se oproba sa vršnjacima iz regiona. KK “As” je poražen od ekipa Spars i Borac, dok je u poslijednjem kolu u borbi za treće mjesto savladan KK “Šampion”. Pobjednik turnira je KK “Borac” Čačak.

Na turniru u Užicu, učestvovali su igrači KK “As”: Matija Janjić, Vuk Njegovac, Andrija Vučurović, Nikola Tičić, Stefan Jovović, Marko Radanović, Danilo Pavićević, Bogdan Dostinić, Nenad Bošković, Oliver Baković, Igor Vujičić, Gavrilo Pantović, Todor Komlen i Aleksandar Pudar.

Trener Dejan Bijelić kaže , da je ekipa odigrala tri odlične utakmice iz kojih se može mnogo naučiti i dodaje “ Mi smo pošli na ovo takmičenje da vidimo gdje smo u odnosu na vršnjake iz regiona. Ostaje žal što nijesu došle sve ekipe koje su najavile učešće na turniru. Utisci su pomješani. Mislim da smo mogli mnogo bolje protiv Sparsa, dok  je Borac u ovom trenutku bolja ekipa od nas. U borbi za treće mjesto pokazali smo kvalitet i savladali reprezentaciju Užica”.

Bijelić dodaje da se šampionat Crne Gore nastavlja već u subotu , derbijem 13. kola  protiv ekipe KK”ABC” u  Baru.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close