Култура

NOVO PRIZNANJE ZA HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL

Hercegnovski strip festival (HSF) je nagrađen Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Nagrada koja je stigla od jedne od najznačajnijih turističkih manifestacija na prostoru Balkana, još jedna je potvrda izuzetnom kvalitetu i regionalnalnoj prepoznatljivosti HSF-a kao vrhunskog promotera stripa, Herceg Novog i Crne Gore.

– Činjenica da su institucije poput novosadskog Sajma turizma počele da prepoznaju naš festival kao manifestaciju koja doprinosi stvaranju kvalitetnog imidža Herceg Novog kao turističke destinacije i da jedan događaj posvećen subkulturi koju predstavlja deveta umjetnost nagrađuju za vrhunsku organizaciju, dovoljno govori da smo uspjeli u svojoj misiji da pokažemo koliko je nezavisna kultura važna za razvoj ne samo kulture kao takve, već i za cjelokupnu ponudu i napredak jedne sredine. Ova nagrada, kao i prije nagrada Karavađo dobijena od italijanske ambasade će svakako biti dodatni podsticaj da nastavimo misiju započetu prije 13 godina, poručili su organizatori Hercegnovskog strip festivala, koji na krilima nove nagrade i nedavnog izuzetno uspješnog i po ocijenama gostiju i posjetilaca još jednog vrhunski organizovanog izdanja festival, nastavljaju misiju umrežavanja sa regionalnim manifestacijama posvećenim devetoj umjetnosti.

U tom kontekstu HSF ovog vikenda ima dva zvanična nastupa na festivalima stripa u Banja Luci i Mostaru. Na drugom izdanju Međunarodnog salona stripa u Banja Luci, HSF će se predstaviti danas (subota, 5. oktobar) na promotivnoj tribini koju moderira poznati regionalni strip znalac Zoran Pejić. Istog dana predstavnici HSF-a će u okviru četvrtog izdanja bratskog festivala MoStrip, voditi tribinu o legendarnom strip junaku Dilanu Dogu (Dylan Dog) sa autorima tog stripa Markom Mastracom (Marco Mastrazzo) i Đankarlom Marzanom (Giancarlo Marzano). Takođe na mostarskoj smotri stripa,  predstavnici HSF-a sutra (nedelja, 6. oktobar) učestvuju i na tribini na kojoj se predstavljaju sjajni autori italijanske devete umjetnosti Roberto Dizo (Roberto Diso), Alesandro Boći (Alessandro Bocci), Đuzepe Kandita (Giusepe Candita) i Đani Sedioli (Gianni Sedioli).

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close