Политика

НОВСКА ЛИСТА ЋЕ ОД НОВЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ ТРАЖИТИ УКИДАЊЕ МОРСКОГ ДОБРА И ВРАЋАЊЕ ОБАЛЕ НА УПРАВЉАЊЕ ОПШТИНАМА

“Побједом на изборима одржаним 30. августа, Црна Гора и Херцег Нови показали су слободарски дух и након 30 година се ослободили окова коруптивне државне власти, једноумља и анти-демократских процеса. Новска листа поносна је на све грађане ове земље, а посебно на Новљанке и Новљане, који су показали дугогодишњи отпор непоштењу и манипулацијама партија које су до скоро чиниле власт на државном нивоу”, саопштио је Милош Коњевић, члан предсједништва Новске листе и потпредсједник Општине Херцег Нови.

„За Новску листу, прича о обнови Херцег Новог и побољшању услова живота на свим нивоима тек почиње. Као група грађана која се истински залаже за развој локалне заједнице, према новој Влади Црне Горе упутићемо следеће захтјеве, чијим испуњавањем би исправили неправде учињене према нашем граду:

-Укидање ЈП Морско добро и враћање обале на управљање општинама.

Новац који је узиман из приморских градова представља ништа друго до харач за попопуњавање рупа и грешака доскорашње Владе Црне Горе. О пословима и квалитету рада предузећа Морско добро сматрамо да је сувишно и дегутантно говорити.

–           Изградња обилазнице око Херцег Новог.

Није прихватљиво да се изградња обилазнице планира у недоглед, са нејасно одређеним роковима и почетком изградње. Уз дужно поштовање према осталим приморским општинама, за нас је Херцег Нови приоритет и борићемо се да управо из наше општине започне изградња обилазнице.

– Преиспитивање свих штетних приватизација.

Приватизација ХТП „Бока“, која је урађена у сарадњи коруптивно мафијашких „репова“ доскорашње Владе Црне Горе са исто толико сумњивим предузећем Вектра Бока резултирала је да и данас, у 2020. години имамо „мртве“ хотеле, сабласне зграде које не служе ничему, сем да нас подсјете на срамоту коју смо претрпјели.

-Регулисање статуса Болнице Мељине.

Као и многе друге, приватизација овог комплекса урађена је на криминалан начин, са посљедицама које се могу тицати свих нас, па и живота наших најближих. За Новску листу, поигравање доскорашње Владе Црне Горе и Атлас Групе са болницом представља само израз осионости, небриге и глади за новцем, на уштрб пружања квалитетне услуге, а по цијену опстанка ове установе.

–           Вратити „Поморски саобраћај“ у руке града, односно „Комунално стамбеног“ предузећа, као што је некад било.

Ово градско комунално предузеће се до сада показало као изузетно одговорно, које поштује сва права радника и ради у корист свих грађана Херцег Новог. Наспрам тога, имамо (опет) криминалну приватизацију по линији кумства са криминогеним структурама доскорашње државне власти.

Борбу за бољи живот наших суграђана настављамо одлучно, због омладине Херцег Новог, због свих оних који воле овај град. Вјерујемо и надамо се да ћемо у новој Влади Црне Горе имати подршку за исправљање неправди и опоравак Херцег Новог“; истиче се у саопштењу Милоша Коњевића.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close