Спорт

NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA – TRKA SPILE

U organizaciji NVO “Orjen Outdoor” i AK “Niskogorci” a uz podršku “Lazure Marina & Hotel”, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena i prijatelja trke “Suplement Store Montenegro”, sjutra je planirano 6. kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige” – Spile.

-Start trke je u 10 časova, a okupljanje je planirano u 9.00 h kod crkve Sv. Sergeja i Vakha na Podima, gdje svi prijavljeni dobijaju broj. U 9.30 svi zajedno ćemo kolima poći do STARTA udaljenog 5 minuta vožnje, rekao je direktor trke Saša Kulinovići dodao.

-Staza “Spile” je strma staza, od Poda (Brajkovina) do sela Žlijebi, dužine je 2 km sa 400 D+ (metara ukupnog uspona). Trkači će startovati hronometarski, na 30 sekundi, po principu poretka na ukupnog plasmana na dosadašnjem takmičenju. Na cilju će biti organizovana okrepa za sve trkače u vidu vode i voća. Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost. Startnina je 5,00 eura. Trka se boduje za “LAZURE novsku sky MINI trail ligu”, uspostavljenim sistemom bodovanja. Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige, naglasio je Kulinović,koji očekuje dobre meteo uslove i veliki broj takmičara.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close