ЕкономијаИздвојено

NVO “BIVŠI RADNICI VEKTRA BOKE”: JOVANIĆ SPROVODI PRAVNO NASILJE NAD POVJERIOCIMA

Privredni sud je 9. decembra ponovo poništio  rješenje sudskog vještaka od prije dva mjeseca, da se bivšim radnicima Vektra Boke mora isplatiti 340.000 eura. Nova, treća  odluka Privrednog suda izazvala je revolt među nekadašnjim radnicima Vektra Boke koji godinama pokušavaju da ostvare svoja prava, na sudu ali i organizovanim  protestima.

U pismu upućenom medijima iz NVO “Bivši radnici Vektra Boke” navode da Blažo Jovanić sprovodi pravno nasilje nad povjeriocima AD Vektra Boka kroz tri funkcije, kao predsjednik suda, bivši stečajni sudija i izvršni sudija.

-On je donio izvršnu ispravu Plan reorganizacije AD Vektra Boka, koji je potvrdio Apelacioni sud. Po tom planu povjerioci koje svoje osporeno potraživanje potvrde u parnici, stiču pravo na izvršenje 31.12 te godine. Jovanić je u pismu Opštini Herceg Novi, naveo da je njegov sud ukinuo rješenje o izvršenju presuđenog potraživanja u visini od 1,5 miliona eura, jer nije pravedno da se u tom dijelu primjenjuje Plan reorganizacije. To je apsurd da sudija ne poštuje svoju  i presudu svog suda i da blokira izvršenje istih „načelnim stavom” – saopštili su bivši radnici Vektra Boke.

Tvrde i da je to  dvostruka zloupotreba jer “nijedan sudija ili predsjednik suda, nema pravo da donosi „ načelne  stavove”. To pravo, kako navode,  pripada samo odjeljenjima Vrhovnog suda Crne Gore.

-Posebna neprincipijelnost  je što toleriše kriminal Dragana Brkovića  i piše pismo Savjetu za privatizaciju da Brkoviću dozvoli prodaju hotela,  ne reaguje kada Brković svoje kredite u visini 24 miliona eura prebacuje na Vektra Boku, ili kada uzme  5 miliona eura od prodate imovine. Jovaniću ne smeta ni izdvajanje hotela “Plaža” iz AD Vektra Boka, bez saglasnosti Savjeta za privatizaciju. Vrši selektivnio monitoring i kriminal AD Vektra Boka ne prijavljuje Specijalnom tužiocu. Ali zato podržava blokadu dospjelih potraživanja bivših radnika, opštine Herceg Novi, France iako se radi o pravosnažnim presudama njegovog suda, koje su dospjele po Planu reorganizacije, koji je sam potvrdio pravosnažnim rješenjem. Jovanićeve instrukcije, najprilježnije, sprovodi izvršni sudija Marina Đurović, kojoj su važniji načelni stavovi šefa od presude Ustavnog suda- navedeno je u saopštenju NVO “Bivši radnici Vektra Boke”.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close