ИздвојеноТуризам

NVO “MAŠKARE” NA KARNEVALIMA U REGIONU VEĆ PROMOVIŠU 50. PRAZNIK MIMOZE

Tim okupljen u hercegnovskoj  NVO „Maškare“  već pet godina uspješno predstavlja naš grad kao grad karnevala – danas će to učiniti  na Međunarodnom Budvanskom karnevalu.

Riječ je o veoma značajnom pr9ogramu na našim prostorima, što podrazumjeva odličnu posjećenost međunarodnih grupa, a ujedno je početak zvanične turističke sezone. „Mašrkare“ se predstavljaju sa maskom Mimozini klovnovi, i najavljuju tako  jubilarni 50.Praznik mimoze. Sa njima će biti i djeca iz KSC „Diano“ kao karnevalska grupa, kaže za naš portal , Ivan Peulić.

Trenutno rade na novoj karnevalskoj masci, koja će predstavljati grčku mitologiju, ali zbog finansijskih problema nije siguran da će uspjeti da je završe do 8.juna, kako bi sa njom učestvovali na prvom Tivatskom karnevalu. S druge strane  izvjesno je  učešće na Pančevačkom karnevalu, prvom u Srbiji, kaže Peulić.

-Planirano je da  u Pančevo otputuje i  opštinska delegacija , o čemu traju pregovori sa predsjednicom Asocijacije „Prijatelji Pančeva“ Zoranom Vlada, koja je glavna za organizaciju tamošnjeg karnevala, a koja je bila gošća ovogodišnjeg Praznika mimoze. Cilj je da predstavimo grad, da sa nama budu i članovi Gradske muzike, mažoretke, trombonjeri, kako bi predstavili našu turitičku sezonu, ali i 50.Praznik mimoze. Ta posjeta je bila prilika za razgovore sa čelnicima opštine, sekretarijata za kulturu, Herceg  Festa, saradnja je uspostavljena a biće zaokružena i našim učešćem, kaže Peulić.

Karneval u Budvi dio je  manifestacije „Karnevalske majske večeri“, koju organizuju tamošnja Turistička organizacija, Opština Budva i NVO “Feštađuni” u saradnji sa Kulturnim centrom “Stara Budva” i hotelom “Mažestik”. Program je počeo 29. aprila a različiti sadržaji će se nizati sve do 6. maja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close