Друштво

OBILJEŽEN DAN OŠ „MILAN VUKOVIĆ“: UČENICI ŠKOLI POŽELJELI NAJVEĆE SRCE I PAŽNJU

Svečanom priredbom, u prepunoj sportskoj sali,  proslavljen je juče Dan Osnovne škole „Milan Vuković“. Proslava je počela prijepodnevnim matineom za učenike škole da bi sinoć svi zajedno nastupili pred roditeljima, nastavnicima i brojnim gostima.

Na scenu su prvo stupili prvačići, nestrpljivo iščekujući da nastupe i svi zajedno, a stotinu ih je ove godine, otplesali su uvodnu koreografiju. Na red su zatim došli članovi plesne pa ritmičke i recitatorsko-dramske sekcije, mali svemirski ratnici. Učenici nižih razreda su izveli i tačku na engleskom jeziku, a literarne radove pročitali su i nagrađeni učenici.

Najveći ponos škole i profesora je uspjeh učenika kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima, poručio je  direktor Željko Bojović:

-Tokom prošle godine od 723 učenika njih 255 je završilo nastavnu godinu odličnim uspjehom, ali su i svi ostali uspješno završili razrede što je veliki uspjeh za našu školu, kazao je Bojović.

Nastavna godina je kasnila zbog ispitivanja terena i iščekivanja odluke ministra prosvjete Predraga Boškovića da se dozvoli rad u matičnoj školi. U narednom periodu na školskoj zgradi biće obavljeni brojni sanacioni radovi, istakao je Bojović.

-Ministarstvo prosvjete je, za ovu i iduću školsku godinu, opredjelilo značajna finansijska sredstva da naša škola poboljša uslove rada i time doprinese da učenici i nastavnici rade u mnogo boljim uslovima nego sada. Radovi na svečanoj Sali su počeli, biće zamjenjeni svi prozori i vrata, postavljena nova fasada i obnovljeni učenički toaleti, kazao je Bojović.   [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161004_180620.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]   Posebnu zahvalnost direktor Bojović je uputio članovima Savjeta roditelja škole koji su se u prethodnom periodu zalagali i aktivno radili da se riješi gorući problem škole i da nastava počne u matičnoj zgradi.

Povodom dana škole štampan je i novi broj školskog lista „Luč“, koji je i ove godine sabrao učeničke radove. U stvaranju su učestvovali članovi novinarske i informatičke sekcije, kaže u ime uredništva lista Duška Jovanović, profesorica maternjeg jezika:

– Mislim da je ove godine jako uspio list jer su nam teme bile interesantne i aktuelne, održivi razvoj i preduzetništvo. Ono što je implementirano u naše godišnje programe i što mi sprovodimo kroz nastavu, ovdje smo praktično pokazali i to na jedan vrlo lijep način kroz razne oblike preduzetništva bliskog djeci: intervjue, vijesti, ankete i slično. Održivi razvoj je njima uvjek bliska i važna tema kroz razne likovne i literarne radove. Uvjek je prisutan i dio sa našim bivšim učenicima, naše male luče kako ih zovemo, koje osvetljavaju kroz vrijeme i pokazuju naše uspjehe i nastavljaju to i dalje. Sa radošću se uvjek sjećamo naših dragih učenika i njihovih uspjeha , ali i oni nas, zaključila je Jovanović.   [image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161004_181632.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]   Pitali smo i najmlađe učenike šta bi oni poklonili svojoj školi za rođendan, a odgovori su bili različiti pa su joj poželjeli puno poklona, da se veseli i da bude srećna, autiće, lego kockice, dosta đaka, najveće srce i pažnju.

Priča o školi „Milan Vuković“ počela je u Srbini 1858. godine u zadužbinskoj zgradi dobrotvora Bošković, Đurović, Laketić . Današnja školska zgrada sagrađena je 1982, godine i nosi ime Milana Vukovića, učitelja sa Poda i učesnika NOR-a. Pri školi rade područne ustanove na Podima i Kruševicama. Za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja školi je dodijeljena Državna nagrada „Oktoih“ za 2008. godinu.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close