Култура

ОБИЉЕЖЕН ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Публика је синоћ уживала и аплаузом поздравила џез и блуз класике којима су се представили домаћи џез музичари: Милорад Шуле Јововић (гитара), Милован Јововић (бас гитара), Мартин Ђорђевић (перкусије), специјална гошћа Сара Јововић (пијанисткиња) и Сања Раичковић (вокал).

Мање окупљања, више физичке дистанце и маска на лицу представљају дио наше нове нормалности, али и поред тога морамо мислити на његовање душе, смањивање социјалне дистанце и оно што нас повезује на неком другом плану, казала је савјетница предсједника Општине, Тамара Вујовић обраћајући се публици на почетку програма. Из тог разлога Општина Херцег Нови подржава догађаје и људе који су имали довољно ентузијазма, смјелости и наде да се одрже и у оваквим временима његују културне вриједности.

“Као што су захваљујући корони житељи Црне Горе имали прилике да уоче колико је лијепа наша држава, тако ћемо и ми вечерас да видимо колико талентованих музичара живи и ствара овдје поред нас. Подржавамо напоре НВО Џез беј да обиљежи џез музиком овај дан касног љета и одржи континуитет, са надом да ћемо се наредних година вратити звјезданом и богатом небу херцегновских фестивала“, казала је Вујовић у име Општине као покровитеља концерта.

Како је у име организатора, НВО Џез беј Херцег Нови Монтенегро истакла директорица фестивала Нада Караџић, наметнута ситуација и околности нијесу спријечиле да се настави ова манифестација, већ су ове године у Херцег Нови довели најбоље што има црногорска џез сцена, домаће музичаре који су окосница фестивала од његовог оснивања.

Ноћ је завршена џем сешном у кафе бару Бока, гдје је наступила Новљанка Ива Костић, уз инструменталну подршку Милорада и Милована Јововића и Мартина Ђорђевића.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close