Култура

ОБЈАВЉЕН ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЧА О ЕВРОПСКОЈ КУЛТУРНОЈ БАШТИНИ

У оквиру иницијативе Дани европске баштине, подржане од стране Савјета Европе и Европске комисије, објављен је јавни позив за достављање прича о европској културној баштини, информишу из Министарства културе.

Циљ је наглашавање европске димензије културног насљеђа, али и истицање значаја локалних заједница које су укључене у обиљежавање Дана европске баштине на европском и националном нивоу.

– Позив је намијењен локалним заједницама из 50 држава потписница Европске конвенције о култури које су у последње три године организовале макар један догађај у оквиру Дана европске баштине; добитницима Еуропа Ностра награде и локалитетима којима је додијељена Европска ознака за културну баштину.

Позив за подношење Прича везаних за Дане европске баштине састоји се из два дијела – позива за подношење  Приче и поступка пријављивања за дођелу средстава. Локалне заједнице могу да поднесу највише три приче и један предлог пројекта који може бити награђен износом од 10 000 еура, који је повезан са неком од поднесених прича, наводе из Министарства културе.

Приче морају бити на енглеском језику, достављају се на линку: http://www.europeanheritagedays.com/Story, а рок за подношење је 10. март.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close