ИздвојеноСпорт

ОБОРЕН РЕКОРД ОЛИВЕРЕ ЈЕВТИЋ – НОВА РЕКОРДЕРКА НОВСКЕ СКАЛИНАДЕ СЛАЂАНА ПЕРУНОВИЋ

Овогодишња Скалинада, коју традиционално организује Триатлон клуб Херцег Нови, прошла је у знаку рекорда.

Рекордан број такмичара, било их је  210 а оборен је и нови рекорд стазе у конкуренцији дама.

Нови рекорд стазе, од Шквера до Шпањоле, поставила је овогодишња промотерка трке, двострука олимпијска учесница Слађана Перуновић, чланице АК Никшић, оборивши досадашњи рекорд Оливере Јевтић. Перуновић је претрчала стазу за 7:23:00. Друго вријеме у конкуренцији жена припало је Милуши Бошковић 9:11:16, док је трече била Јоханна Цоенен 9:47:88.

-Честитке организаторима. Трка је била одлична. Ја сам први пут овђе и пресрећна сам што сам освојила прво мјесто. Било је тешко али сам успјела да остварим одличан резултат. Морам рећи да је ово једна од захтјевнијих трка које сам одрадила, рекла је након обарања рекорда Слађана Перуновић.

Код мушкараца најбољи је био Урош Гутић, члан АК Сарајево, који је ову стазу прошао у времену 6:59:29, друго вријеме остварио је Милош Драговић 7:00:43, док је трећи био Саша Раденовић 7:33:75.

-Нијансе су одлучивале. И прошле године сам учествовао на Скалинада али сам био трећи. Данас сам направио добар резултат али ми је било много теже него први пут рекао је побједник Урош Гутић.

Фото: Тања Ристић

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close