Друштво

ОБРАЋАЊЕ ХУСЕИНА ЕФЕНДИЈЕ ХОЏИЋА, ИМАМА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Преносимо обраћање Хусеина Ефендије Хоџића, имама у Херцег Новом за подручје од Рисна до Суторине, повјериоца Мешихата Исламске заједнице на пословима међунационалних и међуконфесионалних дијалога и помирења.

-Поводом напада на просторије Исламске заједнице у Пљевљима, а када су за сада непозната лица каменовала просторије ИЗ и на истим оставила пријетеће поруке као и поводом резултата парламентарних избора у Црној Гори, овим путем се обраћам јавности и медијима Црне Горе.

На пословима међунационалних и међиконфесионалних дијалога и помирења ангажован сам већ пету годину као повјерилац Мешихата Исламске заједнице Црне Горе, али сам прије свега човјек, а онда и имам у Херцег Новом.

У свјетлу наведених догађаја, очекујем од свих политичких структура и поражених и побједника на одржаним парламентарним изборима, да пораде на смиривању екцесних тензија и ситуација.

Ово се посебно очекује од српског блока, а да не говорим да то треба да чине још више они из владајућих структура, посебно досадашњи бошњачки министри.

Дакле, прије свега, моје честитке побједницима.

Како су све земље бивше Југославије, прошле кроз своје тешке ситуације и историјске тренутке, сада кроз њих пролази цијели народ Црне Горе. Ја саосјећам и разумијем све свјетоназоре народа мале, храбре, Црне Горе. Свим срцем желим као што желим и самоме себи, да напокон завлада мир и правда у Црној Гори. Порасжени требају да честитају побједницима, а не да позивају на контрамитинге.

Побједа опозиције је чиста и поштена. То је свако ко је био посматрач рекао, али то је рекла и потврдила сама међународна заједница. Досадашња власт и њени представници су још увијек обавезни да одржавају и спроводе ред и правду у Црној Гори.

Дакле, све до предаје власти нападнуте малобројне скупине и малобројне народе, требају да заштите управо они који још сједе у институцијама, који су још у садашњој власти, а не да то ради Дритан Абазовић из побједничке опозиције, коме овим путем честитам и захваљујем за његову храброст и солидарност, када се јуче појавио у Пљевљима да разговара са људима и да их утјеши.

Не могу а да не примјетим да су тамо требали први да се појаве властодршци , бошњачки министри, који сада вјероватно размишљају како ће да оправдају свој нерад  или нелегално стечену имовину.

Дакле, желим да кажем да је срамота од ДПС-а, који би сада протестима да поврати  оно што је витешком, изборном борбом  свих против свакога, изгубио, осим ако је најављени митинг оно што је био и Закон о слободи вјероисповјести, нешто што је дошло од спољног фактора, да нас опет завади.

Побједнику треба честитати.

Жао ми је и саосјећам са повријеђеним и пониженим у Пљевљима. Оно што се догодило приликом демолирања просторија ДПС-а, мислим да је то ДПС сам себи урадио., тиме што је пред изборе зауставио аутобус  Демократског фронта, како не би могао доћи до својих присталица. Да ли се народ Црне Горе тога сјећа?

Према томе, склон сам да вјерујем, да иконографије и национални искази не чине другим људима зло, већ би активна власт требала да пронађе починиоца и да опере свој образ, скине сумњу са себе да је подметнула кукавичје јаје, овог пута нажалост, овим сретним побједницима на последњим изборима, наведено је у обраћању Хусеина Ефендије Хоџића.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close