ЕкономијаИздвојено

ОБУСТАВЉЕН СТЕЧАЈНИ ПОСТУПАК У МЕЉИНЕ КОМПЛЕКСУ

У фирми Мељине комплекс правоснажно је обустављен стечајни поступак. То је за РТХН  потврдио пуномоћник фирме Мељине комплекс, адвокат Милован Милошевић.

– Ради се о чињеници да је одбијен предлог предлагача, Оливере Михајловић Елез и министарства финансија-Пореске управе, за отварање стечајног поступка. У коначном тиме је завршена прича о поступку стечаја који је више пута увођен током последње двије године на предлог Оливере Михаиловић Елез –казао је Милошевић.

Привредни суд је, објашњава Милошевић, више пута уводио стечај у Мељине комплекс и по жалбама стечајног дужника та рјешења су укидана, да би рјешењем од 3. 10. 2019. године, што је касније потврђено и одлуком Апелационог суда (5. 12. 2019) био коначно одбијен предлог и Оливере Михаиловић Елез и Пореске управе.

-Предлог је одбијен зато што је дуг  измирен у цјелости и према Пореској управи и према бившој директорици Мељине комплекса.  С обзиром на то да су дугови измирени, суд није другачије могао да одлучи, осим да обустави стечајни поступак јер није постојао разлог за стечај. Министарство финансија,  односно ПУ, се није жалила на одлуку Апелационог суда – рекао је Милошевић.

Елез Михаиловић је поднијела предлог за покретање стечаја крајем јула 2018. године, због неисплаћених зарада и пореза од око 19.000  еура. Скоро годину касније и Пореска управа је због пореског дуга од 44.681 еуро затражила стечај

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close